Με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, το ΥΠΠΕΘ εγκαινιάζει σειρά ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που θα ξεκινήσουν από φέτος και θα κλιμακωθούν το έτος 2021, έτος συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, ο σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι να προκαλέσουν έναν ουσιαστικό προβληματισμό πάνω στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας με βάση εκκίνησης το 1821, που συνιστά την ιδρυτική πράξη του ελληνικού έθνους-κράτους.

Οι δραστηριότητες αυτές στοχεύουν:

  • στην κινητοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας για μία εις βάθος συστηματική μελέτη του θεμελιώδους κεφαλαίου της ελληνικής ιστορίας, που θα εμπλουτίσει και θα ανανεώσει τις γνώσεις για την Ελληνική Επανάσταση,
  • στη συνεργασία εθνικών και τοπικών φορέων για τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης στα σχολεία και στον δημόσιο χώρο,
  • στην προβολή της Επανάστασης του 1821 όχι μόνον ως εθνικού αλλά και ως ευρωπαϊκού και παγκόσμιου γεγονότος.

Η υλοποίηση του εγχειρήματος ανατίθεται σε ένα οργανωτικό σχήμα δύο επιτροπών, μια ακαδημαϊκή επιτροπή και μία εκτελεστική επιτροπή, αποτελούμενες από επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους έχουν ασχοληθεί ερευνητικά με ζητήματα σχετικά με την Επανάσταση του 1821.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Σας ενημερώνουμε, ότι για το διάστημα από τις 7/9/2021 έως και 30/9/2021, των Σαββάτων συμπεριλαμβανομένων, που διενεργούνται Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
1. Η είσοδος κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών στο Υπουργείο απαγορεύεται από τις 7 έως και τις 10/9/2021 και από τις 18 έως και τις 30/9/2021 για όλη τη διάρκεια της ημέρας.
2. Επιτρέπεται η είσοδος των ταχυμεταφορέων μόνο για κατάθεση φακέλων στο κεντρικό πρωτόκολλο.

Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top