04-03-21 Η  Ζέττα Μακρή με τον Ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο

rsz img 0ec70a13312ece5199e1d7dd030ea082 v

04-03-21 Η  Ζέττα Μακρή με τον Ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή είχε την χαρά να υποδεχτεί στο γραφείο της, στο Υπουργείο Παιδείας, τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, την Πέμπτη 4 Μαρτίου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, έγινε ενδελεχής αναφορά σε θέματα αναπηρίας και στην προαγωγή της ισότιμης πρόσβασης παιδιών και νέων συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε μία ποιοτική, συμπεριληπτική εκπαίδευση.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος έδωσε, ιδιαίτερη έμφαση, στη λειτουργία και την ποιοτική αναδιάρθρωση των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) και στη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στη ειδική δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση.

Μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων, που έθεσε ο Ευρωβουλευτής, είναι η ανάγκη για τη λειτουργία ειδικής μεταγυμνασιακής εκπαιδευτικής δομής, με στόχο την ανάπτυξη προεπαγγελματικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων των φοιτούντων μαθητών και στη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Η Υφυπουργός κ. Μακρή διαβεβαίωσε τον κ. Κυμπουρόπουλο, ότι :     «Η ποιοτική αναβάθμιση και η αναδιάρθρωση λειτουργίας των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, αποτελούν ζητήματα απόλυτης προτεραιότητας για το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των δράσεων και των πολιτικών στον χώρο της ενταξιακής- συμπεριληπτικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, που θα ανταποκρίνονται στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/τριών.

Η αναδιάρθρωση των αναφερόμενων δομών θα επιτευχθεί,  τόσο με την ένταξη της πράξης ως βασικού επιχειρησιακού στόχου στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, όσο και με την ολοκληρωμένη κατάρτιση σχεδίου εκσυγχρονισμού των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών με εξειδίκευση σε τομείς, επαγγελματικού προσανατολισμού, στοχευμένης συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και οργανικής διασύνδεσής τους με την αγορά εργασίας».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top