rsz 20200325 greek flag Αντιγραφή

22-03-24 Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Το μήνυμά μου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου το απευθύνω σ’ εσάς με σεβασμό στην καθημερινή προσπάθεια και στο ουσιαστικό έργο μικρών και μεγάλων, με θαυμασμό στις ικανότητές σας, με πίστη στις δυνατότητές σας, με εμπιστοσύνη στην κρίση σας και με εκτίμηση στους στόχους και τις προτεραιότητές σας.

Το μήνυμα, που η ελληνική επανάσταση του 1821 μετέδωσε στον κόσμο, για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την διαφορετικότητα, την ενότητα και την αλληλεγγύη, αυτό το μήνυμα ελπίζω να το υπερασπίζεστε, να το μεταδίδετε και να το αναδεικνύετε δυνατό και αδιαπραγμάτευτο, ώστε να αποκτά υπόσταση και φωνή στο σχολικό περιβάλλον, μέσα από κάθε εκπαιδευτική δράση και με κάθε παιδαγωγικό μέσο που διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί μας για να καλλιεργήσουν δεξιότητες στα παιδιά μας.

Και αν αυτό το μήνυμα φαίνεται ότι, κάποιες φορές, λυγίζει μπροστά στον παραλογισμό της βίας και του εκφοβισμού στη σχολική κοινότητα, είμαι σίγουρη ότι εσείς, μαθήτριες και μαθητές, μπορείτε να αντιστρέψετε το αρνητικό κλίμα. Έχετε την δύναμη να δημιουργήσετε τις συνθήκες που σας αξίζουν, να επιλέξετε τις συμπεριφορές που σας εκφράζουν, να απομακρύνετε τα φαινόμενα που σας πληγώνουν και να επενδύσετε στις προσδοκίες που θα σας ολοκληρώσουν ως αυθύπαρκτες προσωπικότητες.

Αγαπητά παιδιά,

Έχετε δίπλα σας συμμάχους να αγωνιστούν μαζί σας για να καταφέρετε να κάνετε την δική σας επανάσταση και να αντιμετωπίσετε έναν ύπουλο εισβολέα, έναν πολυπρόσωπο εχθρό. Και, ναι, θέλει επανάσταση, με την ετυμολογία της λέξης να μας καλεί να κρατήσουμε όρθιο το ανάστημά μας και να δηλώνουμε, με την παρουσία, τις πεποιθήσεις και τις πράξεις μας, την ανυποχώρητη αρχή μας ότι η βία δεν έχει καμία θέση στα σχολεία και στην ζωή μας.

Θα μου επιτρέψετε να είναι αυτό το μήνυμά μου προς εσάς, φέτος. Η επανάσταση του 1821 είναι μια ζωντανή και επίκαιρη συνθήκη, ένα παράδειγμα που φωτίζει τα σημεία των καιρών και μεις χρειαζόμαστε το φως.

Το καθαρό φως που πηγάζει και από την ορθόδοξη πίστη μας και δίνει, στην ημέρα, τον διπλό συμβολισμό.

Καλή πρόοδο και χρόνια πολλά!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Για το διάστημα από τις 30-05-2024 έως και τις 28-06-2024, των Σαββάτων συμπεριλαμβανομένων, που διενεργούνται Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Η είσοδος κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών στο ΥΠΑΙΘΑ απαγορεύεται για όλη τη διάρκεια της ημέρας, με εξαίρεση τα ραντεβού δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών για επείγουσες υποθέσεις, που θα πραγματοποιούνται μετά τις 11.00π.μ. και πριν τις 18.00μ.μ..

Η είσοδος των ταχυμεταφορέων θα επιτρέπεται μόνο προς το Κεντρικό Πρωτόκολλο του ΥΠΑΙΘΑ μετά τις 11:00 π.μ.

Ειδικά για τις 22-6-2024 θα ισχύσει η απόλυτη απαγόρευση εισόδου κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών για όλο το 24ωρο.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top