ΥΠΑΙΘ 2

30-3-2023 Ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση του 1ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων 2023 και την ελληνική συμμετοχή στον 8ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ EUROSKILLS 2023, για το σχολικό έτος 2022-2023

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του Ι.Ε.Π. (Πράξη 19/23-03-2023), προκηρύσσει τον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων 2023 με σκοπό τη συγκρότηση Εθνικής Αποστολής που θα συμμετάσχει στον «8ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Γκντάνσκ (Gdańsk) της Πολωνίας από 5 έως 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος υποψήφιοι/ιες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα έναρξης του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού. Πιο συγκεκριμένα, δικαίωμα συμμετοχής για την ειδικότητα «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» έχουν οι μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων. Επίσης, στις ειδικότητες «Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)» και «Τεχνικός Μηχανοτρονικής» μπορούν να διαγωνιστούν οι καταρτιζόμενοι/καταρτιζόμενες του Δ’ εξαμήνου των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσιων Ι.Ε.Κ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ. καθώς και της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων. Τέλος, οι υποψήφιοι/ες για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις οι οποίες ορίζονται στην προκήρυξη.

Η εγγραφή της Ελλάδας στον Οργανισμό Worldskills Europe, η διεξαγωγή του 1ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων και η συμμετοχή της Ελλάδας στον «8ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων – Euroskills 2023» πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Σχετικά με το WorldSkills Europe

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός WorldSkills Europe προωθεί την επαγγελματική, τεχνολογική και προσανατολισμένη στις υπηρεσίες εκπαίδευση και κατάρτιση σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνεργαζόμενος με τη νεολαία, τους εκπαιδευτικούς/εκπαιδευτές, τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, ώστε να βοηθήσει στην προετοιμασία του εργατικού δυναμικού και των ταλαντούχων νέων του σήμερα για τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος. Στον διαγωνισμό EuroSkills, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, εκατοντάδες νέοι/νέες κάτω των 25 ετών από χώρες της Ευρώπης συναντιούνται, προκειμένου να διαγωνιστούν για την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη δυνατότητα να γίνουν οι καλύτεροι στην Ευρώπη στο επάγγελμα της επιλογής τους. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: worldskillseurope.org

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.pdf

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.pdf

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Για το διάστημα από τις 30-05-2024 έως και τις 28-06-2024, των Σαββάτων συμπεριλαμβανομένων, που διενεργούνται Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Η είσοδος κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών στο ΥΠΑΙΘΑ απαγορεύεται για όλη τη διάρκεια της ημέρας, με εξαίρεση τα ραντεβού δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών για επείγουσες υποθέσεις, που θα πραγματοποιούνται μετά τις 11.00π.μ. και πριν τις 18.00μ.μ..

Η είσοδος των ταχυμεταφορέων θα επιτρέπεται μόνο προς το Κεντρικό Πρωτόκολλο του ΥΠΑΙΘΑ μετά τις 11:00 π.μ.

Ειδικά για τις 22-6-2024 θα ισχύσει η απόλυτη απαγόρευση εισόδου κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών για όλο το 24ωρο.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top