20230314 195026

15-03-23 Ο ΓΓ Ανώτατης Εκπαίδευσης σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κρήτης για το ερευνητικό πρόγραμμα «Τάλως-Τεχνητή Νοημοσύνη για τις Ανθρωπιστικές και τις Κοινωνικές Επιστήμες»

Ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Οδυσσέας Ζώρας, συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση του ερευνητικού προγράμματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τίτλο «Τάλως-Τεχνητή Νοημοσύνη για τις Ανθρωπιστικές και τις Κοινωνικές Επιστήμες» που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο. Το πρόγραμμα έλαβε χρηματοδότηση ύψους 2.500.000, 00 € από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (HORIZON-WIDERA-2022-ERA TALENTS-01) και έχει στόχο να δημιουργήσει ένα Κέντρο Αριστείας για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τις εργασίες του νέου Κέντρου θα διευθύνει ο Καθηγητής Christophe Roche, Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο της Σαβοΐας (Γαλλία) και Καθηγητής ERA Chair στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Φιλολογίας)  επιστημονική δε υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών και Μελετών του Ιδρύματος, Μελίνα Ταµιωλάκη.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας επισήμανε, ότι "το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανταποκρινόμενο στις επιταγές των καιρών, στις σύγχρονες επιστημονικές και κοινωνικές ανάγκες, με την επιτυχία του αυτή, καθίσταται ακόμα πιο ανταγωνιστικό στον ευρωπαϊκό και διεθνή περίγυρο, σε μια εποχή μάλιστα που ο κοινωνικός ρόλος του Πανεπιστημίου αναβαθμίζεται διεθνώς, καθώς αυξάνονται τα αιτήματα για κριτική και κοινωνικά αποδεκτή διαχείριση της αλματωδώς παραγόμενης γνώσης και τεχνολογικής καινοτομίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου".

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top