ipourgeio 400px

27-01-23 Μήνυμα της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

 
Η 27η Ιανουαρίου, Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, αποτελεί ημέρα τιμής και υπόσχεσης προς τα εκατομμύρια θύματα Εβραίων γυναικών, ανδρών και παιδιών, ότι θα διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη μέσα από τη διδασκαλία για το Ολοκαύτωμα και τις γενοκτονίες, μέσα από την ιστορική μελέτη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, μέσα από την σκληρή απεικόνιση των απειλών και των κινδύνων του αντισημιτισμού, της μισαλλοδοξίας και κάθε μορφής διακρίσεων.
Οι προσπάθειές μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι εθνικές εκπαιδευτικές πολιτικές και δράσεις θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα αφήσουμε την ιστορία να ξεχαστεί αλλά θα αγωνιζόμαστε, ενωμένοι και αποφασισμένοι, ώστε η ανθρωπότητα να διδαχθεί απο το παρελθόν και ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ να μη βιώσει παρόμοια θηριωδία.
Το αποτρόπαιο έγκλημα κατά των Εβραίων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας πρέπει να διδάσκεται καθώς το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές είναι να ευαισθητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε και να προτρέψουμε τα παιδιά μας να αρθρώσουν λόγο και να αναλάβουν πρωτοβουλία ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, που θα διαμορφώσουν το μέλλον τους και τον κόσμο με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με την οικοδόμηση θετικών και υγιών διαπροσωπικών σχέσεων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, με ατομική και  συλλογική ευθύνη, κοινωνική συμμετοχή και δράση, κριτική σκέψη και διάλογο, συνεργασία και αμοιβαιότητα, σεβασμό στη διαφορετικότητα, ανεκτικότητα, δικαιοσύνη και  αλληλεγγύη.
Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος είναι η πεποίθηση, η πίστη, η ευθύνη και η ελπίδα μας ότι η αμοιβαία επίδραση των πολιτισμών, η ισότιμη συνύπαρξη των λαών, η κατάργηση στερεοτύπων, προκαταλήψεων και αποκλεισμών θα οδηγήσουν στη συνειδητοποίηση της δύναμης του παγκόσμιου μωσαϊκού λαών, γλωσσών, πολιτισμών, θρησκειών και θα νικήσουν τη ρητορική του μίσους, που οκτώ δεκαετίες, σχεδόν, μετά το Ολοκαύτωμα συνεχίζει να ταλανίζει την Ευρώπη και τον κόσμο.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top