WhatsApp Image 2023 01 26 at 3.29.24 PM

26-01-23 Νίκη Κεραμέως στη Βουλή: «Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε»

 

Σε σύγκριση των δύο Κυβερνήσεων, νυν της Νέας Δημοκρατίας με Κυριάκο Μητσοτάκη και τέως του ΣΥΡΙΖΑ με Αλέξη Τσίπρα, προέβη η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά την ομιλία της στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κυβέρνηση. 

Η Υπουργός παρέθεσε συγκριτικά στοιχεία από τα πεπραγμένα των Κυβερνήσεων σε 5 θεματικές διελκυστίνδες, που αφορούν σε οικονομία-ανάπτυξη, κράτος δικαίου και θεσμούς, τη διεθνή θέση της χώρας, κοινωνικό κράτος, τομέα της παιδείας και των αξιών, καταδεικνύοντας τις χαώδεις διαφορές που χωρίζουν τη δραματική τετραετία 2015-2019 με την ελπιδοφόρα επόμενη, 2019-2023. 

Κατά την ομιλία της, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι: «Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας, και πραγματικά είναι να απορεί κανείς. Πραγματικά απαιτείται θράσος αλλά και υποτίμηση της μνήμης και της λογικής όλων μας, να καταθέτετε στη Βουλή ένα τέτοιο όνειδος, με αυτή τη διχαστική, παραπλανητική, άκρως πολωτική ρητορική. Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε.

  • Μιλάτε για σκάνδαλα, εσείς που τα υφαίνετε, όπως στην υπόθεση Novartis.
  • Μιλάτε για συγκάλυψη, τη στιγμή των συγκλονιστικών αποκαλύψεων για την υπόθεση Καλογρίτσα.
  • Μιλάτε για απαξίωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας, εσείς που προσπαθήσατε με κάθε μέσο να ελέγξετε το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.
  • Μιλάτε για ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές, εσείς, που εν γνώσει και κατ’ επιλογήν σας, διαλύσατε τη μεσαία τάξη και αφήσατε τους πολίτες να κλαίνε στα πεζοδρόμια έξω από τις τράπεζες για 60 ευρώ.
  • Μιλάτε για καθεστωτισμό, εσείς που θέλατε να ελέγξετε τους «αρμούς της εξουσίας».
  • Μιλάτε για απομάκρυνση της χώρας από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, εσείς που μας σύρατε στην καταστροφή και παρ’ ολίγον εκτός Ευρώπης.»

Η Υπουργός υπογράμμισε κλείνοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνώνυμος της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, της αναποτελεσματικότητας, της ανεπάρκειας. Και δεν έχετε αλλάξει τίποτα από όσα πρεσβεύατε, δεν μάθατε τίποτα από τα λάθη σας. Μόνο τολμάτε να ζητάτε δεύτερη φορά αριστερά. Δεύτερη φορά στη συμφορά! Θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό. Η σύγκριση, δε, με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αμείλικτη και η διαφορά φάνηκε από την πρώτη μέρα. Αισθανθήκαμε όλοι ότι ξαναζούμε σε ένα κανονικό, δυτικό κράτος. Ακόμη και εν μέσω μίας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, είδαμε μείωση της φορολογίας, ανάπτυξη σε όλη τη χώρα, αποκατάσταση -και με το παραπάνω- της διεθνούς μας αξιοπιστίας, εθνική υπερηφάνεια, ασφάλεια στα σύνορά μας, μία πιο ποιοτική δημόσια παιδεία προσβάσιμη από όλους, ένα κράτος φιλικό, λιγότερο γραφειοκρατικό, με πλήθος ψηφιοποιημένων υπηρεσιών, με προσέλκυση επενδύσεων και εξωστρέφεια. Ζούμε πια σε μία σύγχρονη Ελλάδα, αυτή που μας αξίζει. Και μπορούμε, με την ψήφο μας, να συνεχίσουμε στην πρόοδο, την ανάπτυξη, την ανέλιξη.»

 Η ομιλία της Υπουργού στη Βουλή ΕΔΩ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top