IMG 20221130 WA0001

02-12-22 Η Ζέττα Μακρή στην 4η Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια

Η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε στην 4η Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια, με βασικό θέμα την έγκριση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021 – 2030, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στη συνεδρίαση, εκτός από την υφυπουργό Παιδείας, συμμετείχαν, επίσης, η αν. υπουργός Υγείας κα Ασημίνα Γκάγκα , ο αν. υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο  υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και η Γενική Γραμματέας Υποδομών κα Μαρία – Έλλη Γεράρδη.

Η ημερήσια διάταξη της 4ης συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής περιελάμβανε, εκτός από την αποδοχή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας, την επικαιροποίηση  και προτεραιοποίηση των δράσεων για την Οδική Ασφάλεια, τον Οδηγό Δημόσιας Πολιτικής για το ποδήλατο ενόψει του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το ποδήλατο, το Σχέδιο Νόμου για το κυρωτικό πλαίσιο Κ.Ο.Κ. και την ενημέρωση για το έργο ENIRISST: Στατιστικά και δράσεις.

Η κ. Μακρή, μετά το πέρας των εργασιών της επιτροπής, δήλωσε σχετικά: «Σε κάθε μας συνάντηση σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο, μέσα από συντονισμένες ενέργειες και δραστικές πρωτοβουλίες, που αναβαθμίζουν την εθνική προτεραιότητα της οδικής ασφάλειας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων, που τιμάται, κάθε χρόνο, την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου, επικροτώ την τακτικότητα των συνεδριάσεων της Κυβερνητικής Επιτροπής και ευχαριστώ, θερμά, τους συμμετέχοντες και συναρμόδιους Υπουργούς για την συνέπειά τους.

Οι θλιβερές στατιστικές εκατομμυρίων ανθρώπινων ζωών, παγκοσμίως, που χάνονται, ετησίως, στους δρόμους, με τα τροχαία συμβάντα να αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-29 ετών, είναι μια πραγματικότητα, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή.

Σήμερα, εγκρίναμε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας και στοχεύουμε, με μια ολοκληρωμένη κυβερνητική πολιτική,  στη μείωση του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών, από τροχαία ατυχήματα, κατά 50% έως το 2030.

Οι θάνατοι και οι τραυματισμοί σε τροχαίες συγκρούσεις μπορούν να αποφευχθούν με την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, την  καλλιέργεια της υπευθυνότητας, του σεβασμού στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και στο αγαθό της ζωής, με την προώθηση της κυκλοφοριακής παιδείας και της ασφαλούς συμπεριφοράς στο δρόμο, από τα πρώτα, κιόλας, σχολικά χρόνια.

Ευελπιστούμε ότι η αυριανή γενιά οδηγών και πεζών θα είναι ευσυνείδητοι οδηγοί και συνειδητοποιημένοι χρήστες του οδικού δικτύου, που με την υπεύθυνη στάση τους θα συν-διαμορφώσουν μια συλλογική νοοτροπία στις οδικές μετακινήσεις».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top