ΥΠΑΙΘ 2

17-11-2022 Ευχαριστήρια/συγχαρητήρια επιστολή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, προς εκπροσώπους των ελληνικών Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στη Σύνοδο Φάρος 2022, για τη συνεργασία με 30 κορυφαία ανώτατα ιδρύματα των ΗΠΑ.

Αξιότιμα Μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Με την ολοκλήρωση της Συνόδου Φάρος 2022, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ θερμά για τη συμμετοχή σας στο πρωτοπόρο αυτό εγχείρημα.

Η γόνιμη διάδρασή σας με τους εκπροσώπους από 30 κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, που ήρθαν στη χώρα μας για να συνάψουν συνεργασίες με τα ΑΕΙ μας, και ο ενθουσιασμός με τον οποίον αναχώρησαν από την Ελλάδα με την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους, μας γέμισε αισιοδοξία για τις διεθνείς προοπτικές των Πανεπιστημίων μας, για τα οποία είμαστε πραγματικά υπερήφανοι!

Η σύμπραξη των ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με 30 κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διεθνούς Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (International Academic Partnership Program - ΙΑΡΡ Greece) που συνάψαμε με το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (Institute of International Education - ΙΙΕ) των ΗΠΑ το 2019, μπορεί να αποφέρει μόνο οφέλη για όλη την ακαδημαϊκή μας κοινότητα, για τους φοιτητές μας, τους καθηγητές και ερευνητές μας, για τα Πανεπιστήμιά μας, για τη χώρα μας.

Αποτελεί, δε, μόνο την αρχή για μια νέα εποχή στις συνεργασίες μεταξύ ελληνικών ΑΕΙ και παγκοσμίως αναγνωρισμένων ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, και έναυσμα για την περαιτέρω επέκταση των οριζόντων των ελληνικών πανεπιστημίων, που, με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό τους, διεκδικούν πλέον την θέση που τους αξίζει στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη.

Σε λίγες ημέρες, θα επισκεφθώ το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να διευρύνουμε το πρόγραμμα συνεργασιών με τα Πανεπιστήμια της χώρας, ώστε να εξετάσουμε από κοινού νέες πιθανές συνέργειες, νέες, λαμπρές προοπτικές για την ακαδημαϊκή μας κοινότητα.

Θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, γιατί όλοι μαζί σηκώνουμε τη χώρα μας πιο ψηλά, όπως της αξίζει!

Με εκτίμηση,

Νίκη Κεραμέως

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top