ΝΚ Jean Todt

26-09-22 Συνάντηση της Υπουργού Νίκης Κεραμέως με τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια

Με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, Jean Todt, συναντήθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

Συζητήθηκε ιδιαιτέρως η συμβολή της εκπαίδευσης στην οδική ασφάλεια και στον στόχο μείωσης τροχαίων ατυχημάτων ενώ υπογραμμίστηκε η συμπερίληψη θεμάτων οδικής ασφάλειας στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων της χώρας μας, καθώς και η έγκριση πάνω από 500 προγραμμάτων στην ίδια θεματική, που εντάσσονται στο ευρύτερο σχολικό πρόγραμμα. 

Συγκεκριμένα, τα παιδιά μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων μαθαίνουν τα εξής:

  • Βασικοί κανόνες οδικής κυκλοφορίας - πινακίδες και σημάνσεις κ.λπ
  • Οδική συμπεριφορά πεζών & οδηγών – βιώσιμη κινητικότητα – άτομα με αναπηρία
  • Διαμόρφωση κυκλοφοριακής ευαισθητοποίησης (μαθητές ως οδηγοί και επιβάτες)
  • Κυκλοφοριακή συμπεριφορά – οικονομία και περιβάλλον

 

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως δήλωσε: "Η τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας αποτελεί, κυριολεκτικά, ζήτημα ζωής. Οφείλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας από νωρίς ότι η ασφαλής οδική συμπεριφορά είναι ένδειξη πολιτισμού και αναγκαία προϋπόθεση ομαλής συνύπαρξης. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, αξιοποιούμε συνέργειες με ιδιωτικούς φορείς, αντλούμε καλές πρακτικές από Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας τα περισσότερα και πιο ποιοτικά εφόδια".

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top