rsz 1img 20220704 wa0000

04-07-22 Η Ζ. Μακρή στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης, που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Γκουτέρες και  πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της UNESCO στο Παρίσι από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου.

Η Σύνοδος Κορυφής, σε υπουργικό επίπεδο, αποτέλεσε ένα ανοιχτό φόρουμ για τις χώρες, που παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εθνικών τους διαβουλεύσεων, συμμετείχαν σε συζητήσεις για πρωτοβουλίες σε επίπεδο παγκόσμιας συνεργασίας και ανέδειξαν ελπιδοφόρες πρακτικές για την επιτάχυνση της προόδου στην εκπαίδευση.

Την κύρια στόχευση της διοργάνωσης, ενίσχυσε η Ελλάδα και η εκπροσώπηση της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή, η οποία συμμετείχε ως συντονίστρια στη συζήτηση σχετικά με την ψηφιακή μάθηση αλλά και ως εισηγήτρια στην κλειστή συζήτηση της συμβουλευτικής επιτροπής παρουσιάζοντας  τις εξελίξεις σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. 

Η κα Μακρή συντόνισε μια εξαιρετική συζήτηση με συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, τον κ. Tarek Shawki, Υπουργό Παιδείας της Αιγύπτου, την κα Li Andersson, Υπουργό Παιδείας της Φινλανδίας, την κα Priya Manickchand, Υπουργό Παιδείας της Γουιάνας, τον κ. Komiljon Karimov, Πρώτο Αν. Υπουργό Τριτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Εκπαίδευσης του Ουζμπεκιστάν, τον κ. Frank van Cappelle, Ανώτερο Σύμβουλο για την Εκπαίδευση & την Ψηφιακή Μάθηση της UNICEF και τον κ. Sobhi Tawil, Διευθυντή για το μέλλον της μάθησης και της καινοτομίας της UNESCO.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε θερμά τους ομιλητές για την σημαντική συμβολή τους στην Σύνοδο Κορυφής και στη διαμόρφωση της «Κοινής Ατζέντας» για τον μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και τη βιώσιμη ανάπτυξη με το βλέμμα στραμμένο στην Διάσκεψη Κορυφής για την Μετασχηματιστική Εκπαίδευση το Σεπτέμβριο του 2022.

Στην κλειστή συνεδρίαση της Advisory Committee, η κα Μακρή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την κα Amina J. Mohammed, Αν. Γενική Γραμματέα του ΟΗΕ, τον κ. Gordon Brown, π. Πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, τον κ. Leonardo Garnier, Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την κα Stefania Giannini, β. Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης της UNESCO ενώ στην τοποθέτησή της η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε: «Ο μετασχηματισμός της εκπαίδευσης αποτελεί βασική προτεραιότητα για το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και για την ελληνική κυβέρνηση, συνολικά, τα τελευταία τρία χρόνια. Στο εσωτερικό, ένας εκτενής αριθμός στόχων αυτής της προσπάθειας έχει επιτευχθεί με επιτυχία και ένας σημαντικός αριθμός ορόσημων έχει ολοκληρωθεί.

Σε διεθνές επίπεδο, η προσπάθεια αυτή αναδείχθηκε από τον ηγετικό ρόλο που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο Transforming Education Summit ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής καθώς και ως επισπεύδουσα χώρα στο Action Track 4 για τις δεσμεύσεις για την Ψηφιακή Εκπαίδευση.

Ευχαριστούμε θερμά την UNESCO και τον ΟΗΕ που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να αλλάξουμε ριζικά την προσέγγισή μας στα εκπαιδευτικά συστήματα κινητοποιώντας πολιτικές φιλοδοξίες, δράση, λύσεις και αλληλεγγύη».

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η Υφυπουργός Παιδείας πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Leonardo Garnier, Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στη Διάσκεψη Κορυφής για το Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων . Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top