rsz 1img 20211130 wa0011

30-11-21 Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή στα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης

Προγραμματισμένο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου.

Την πρώτη ημέρα της παρουσίας της, η κ. Μακρή επισκέφτηκε τα ιστορικά σχολεία της Πόλης τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Zάππειο Εκπαιδευτήριο και το Ζωγράφειο Λύκειο.

Σε αυτό το οδοιπορικό στην καρδιά του Ελληνισμού της Πόλης, η Υφυπουργός Παιδείας εκτίμησε το κάθε βήμα της διαδρομής, που την ξενάγησε στην ιστορική συνέχεια των Ελλήνων μέσα από την ελληνική Παιδεία, τους λειτουργούς της, τα σχολεία και τους μαθητές.

Κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένας σπουδαίος σταθμός της παρουσίας, της δράσης, της προσφοράς των δασκάλων και καθηγητών, που μεταφέρουν με αγάπη την Ελλάδα μέσα από τη γλώσσα, την ιστορία, τις επιστήμες, τις τέχνες και τα γράμματα και καλλιεργούν στα παιδιά της ομογένειας ισχυρούς δεσμούς με την πατρίδα μέσω της Παιδείας.

Η κ. Μακρή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για θέματα της σχολικής κοινότητας και της καθημερινότητας στο σχολικό περιβάλλον και διαβεβαίωσε για την πρόθεση και δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να σταθεί, με κάθε πρόσφορο μέσο, δίπλα στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς προτάσσοντας τις ανάγκες τους και την ικανοποίηση αυτών.  

Στη συνέχεια, ακολούθησε σύσκεψη με τους Διευθυντές των Ομογενειακών Σχολείων Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στους χώρους του οποίου φιλοξενούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό τη προαγωγή του πολιτισμού και της ιστορίας της Ελλάδας και του Ελληνισμού στην Τουρκία.

Στη σύσκεψη, μαζί με την Υφυπουργό Παιδείας συμμετείχε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ενώ από την πλευρά των ομογενειακών σχολείων  συμμετείχαν οι Αντώνης Ηλιάδης, Διευθυντής Γυμνασίου (Λυκείου) Ζαππείου, Ιωάννης Δεμιρτζόγλου, Διευθυντής Ζωγραφείου, Εύα Κανάρη, Διευθύντρια Νηπιαγωγείου –Δημοτικού Ζαππείου, Δημήτρης Ζώτος, Διευθυντής Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, Αγνή Νικολαΐδου, Διευθύντρια Δημοτικού Πριγκήπου, Ιωακείμ Καμπουρόπουλος, Διευθυντής Γυμνασίου (Λυκείου) Ίμβρου, Στέλιος Μπερμπέρης, Πρόεδρος ΔΣ Εκπαιδευτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Ίμβρου.

Στην συνάντηση γνωριμίας, επικοινωνίας και συνεργασίας οι παρευρισκόμενοι τοποθετήθηκαν πάνω σε ζητήματα εκπαιδευτικής μέριμνας και ενημέρωσαν αναλυτικά την Υφυπουργό Παιδείας για τις ανάγκες, τις προκλήσεις και την προοπτική της ομογενειακής Παιδείας.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τους Διευθυντές των σχολείων για το χρόνο, τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία, το εγκάρδιο κλίμα και την ειλικρινή και ουσιαστική επαφή, που, όπως είπε, είναι σίγουρη ότι θα συνεχιστεί και θα αποβεί ωφέλιμη και ζωογόνα για την εκπαίδευση των Ελλήνων, την καλλιέργεια και προάσπιση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Η Υφυπουργός Παιδείας παραβρέθηκε, επίσης, στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των Βρετανών εικαστικών Doug Patterson & Tim Vyner με τίτλο “Εικαστικά ταξίδια στο Άγιον Όρος”, που πραγματοποιήθηκαν από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

IMG 20211130 WA0016

IMG 20211130 WA0005

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top