rsz 3img 20211111 wa0004

11-11-21 Η Ζέττα Μακρή συγχαίρει αυτοπροσώπως το 18ο δημ. σχολείο Βόλου για την παγκόσμια διάκρισή του

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς του 18ου δημοτικού σχολείου Βόλου για την παγκόσμια διάκριση που κατέκτησαν ως ένα από τα 250 κορυφαία, στον κόσμο, Σχολεία της Δράσης για το Κλίμα το 2021 «Climate Action Schools of Excellence».

Η κ. Μακρή επισκέφτηκε τα συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία Βόλου, το 18ο και το 29ο, όπου την υποδέχτηκαν η διευθύντρια κ. Μάσσιου και ο διευθυντής κ. Τσιμπλούλης, αντίστοιχα, οι σύλλογοι διδασκόντων και οι μαθητές, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

Η Υφυπουργός Παιδείας είχε, ήδη, πληροφορηθεί τη μεγάλη επιτυχία του 18ου δημοτικού σχολείου και θέλησε να συναντήσει από κοντά τα παιδιά και τους δασκάλους, που έφεραν στο σχολείο την σημαντική αναγνώριση, η οποία και ανακοινώθηκε σε μια εκδήλωση με αφορμή την ολοκλήρωση του Climate Action Project, για το 2021, σε ζωντανή μετάδοση από τον κεντρικό χώρο στο COP26 στη Γλασκώβη, στη Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα.

Άλλωστε και η παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, που, τιμητικά για τη χώρα μας, εκπροσωπούσε την Ευρώπη, αναδεικνύει τη σημασία που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στο ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η Υφυπουργός Παιδείας άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους μαθητές να εξιστορούν την εμπειρία τους αλλά και τα συναισθήματα που ακολούθησαν την μεγάλη διάκριση του σχολείου τους.

Με φανερή ικανοποίηση και συγκίνηση η κ. Μακρή απευθύνθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς «Είναι τεράστια η επιτυχία σας, είμαι πολύ υπερήφανη για όλες τις μαθήτριες, όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 18ου δημοτικού σχολείου Βόλου. Είστε όλοι αξιέπαινοι!

Οι διακρίσεις των ελληνικών δημόσιων σχολείων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου, καταδεικνύει την δυναμική της δημόσιας εκπαίδευσης, όταν υπάρχει η βούληση.

Το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από τα καινοτόμα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, προσφέρει γνώσεις και εφόδια στους μαθητές και τους εκπαιδεύει, μέσα από τις πολυποίκιλες περιβαλλοντικές δράσεις, να αγαπούν, να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, να διαμορφώσουν οικολογική συνείδηση, να σχεδιάζουν και να συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές εκστρατείες, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους, τον προβληματισμό τους για την οικολογική κρίση και την κλιματική αλλαγή, την ενεργοποίησή τους με έξυπνες και καινοτόμες ενέργειες για την προστασία και διαφύλαξη της ισορροπίας του περιβάλλοντος και τη διάσωσή του.

Επιδιώκουμε να καμαρώσουμε μαθήτριες και μαθητές,  ανθρώπους ικανούς να οικοδομήσουν ένα βιώσιμο μέλλον, να κατανοήσουν την αλληλεξάρτηση όλης της ζωής στον πλανήτη και τις επιπτώσεις, που έχουν και θα έχουν οι ενέργειες και οι αποφάσεις τους, στους φυσικούς πόρους, στην παγκόσμια και τοπική οικονομία και κοινωνία, στο περιβάλλον.

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας, την ευαισθητοποίησή σας και την προοπτική που δίνετε στον κόσμο μας».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top