rsz mak 1

03-11-21 Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ως εκπρόσωπος της Ευρώπης στη θεματική «Εκπαίδευση και Κλιματική Δράση» στη Γλασκώβη - COP26

Την Ευρώπη θα εκπροσωπήσει στην κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος, «Μαζί για το Αύριο: Εκπαίδευση και Κλιματική Δράση», στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή - COP26 στη Γλασκώβη, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας επελέγη από την UNESCO να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο φόρουμ ως παράδειγμα καλής πρακτικής, ειδικότερα για την εισαγωγή της έννοιας της βιωσιμότητας στα σχολεία, μέσω του βραβευμένου με το Global Education Network Europe Award πρόγραμμα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», καθώς και μέσω των νέων προγραμμάτων σπουδών.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν Υπουργοί Παιδείας στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP), γεγονός που αναδεικνύει το διαρκώς αναβαθμιζόμενο ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και στην καλλιέργεια μίας κουλτούρας βιωσιμότητας. Η Νίκη Κεραμέως θα συμμετάσχει σε πάνελ ομιλητών, θα απευθύνει σύντομη ομιλία και θα απαντήσει σε ερωτήσεις νέων την Παρασκευή 5/11 και ώρα Ελλάδος 6-7:30 μμ. Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά στο σύνδεσμο: https://unfccc-cop26.streamworld.de/program

Η Νίκη Κεραμέως θα πραγματοποιήσει επίσης σειρά επαφών με ομολόγους της, με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας.

Αύριο θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και  θα συναντηθεί με το Διευθυντή και Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος κ. Peter Mathieson και μέλη του προσωπικού του τμήματος Κλασικής Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου. Η κ. Κεραμέως θα ξεναγηθεί στην «Edina/Athena» του Ιδρύματος Λεβέντη, μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας, με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, από τον κ. Roderick Beaton, Καθηγητή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας της έδρας «Κοραής» στο King's College London. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με το διευθυντή του Κέντρου Εκπαίδευσης για τη Βιωσιμότητα κ. Peter Higgins, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για το ρόλο της εκπαίδευσης στην περιβαλλοντική προστασία.

Την Παρασκευή, η Υπουργός θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα συνεργασίας που εγκαινίασε το ΥΠΑΙΘ μεταξύ Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου, και θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο του ιδρύματος κ. Rachel Sandison, καθώς και με Καθηγητές του Πανεπιστημίου. Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων θα συναντηθεί εν συνεχεία με ομολόγους της, το Βρετανό κ. Nadhim Zahawi και τον Ιταλό κ. Patrizio Bianchi, Υπουργούς Παιδείας των χωρών που συνδιοργανώνουν τη Διεθνή Διάσκεψη. Η Υπουργός θα επισκεφθεί το Σάββατο το Ελληνικό Σχολείο St. Andrew.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top