rsz 1img b660f0f268e89d0b1fa26fe98cdd327b v

02-11-21 Η Ζέττα Μακρή σε σεμινάριο ΚΑΡΠΑ στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ευξεινούπολης

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της Διευθύντριας του  Γυμνασίου με  Λυκειακές Τάξεις  Ευξεινούπολης κ. Σταυραντώνη και παρακολούθησε το 4ο Επίσημο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής (Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ)) με τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή από τον Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Παρίση, τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές του προγράμματος, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη άψογη εκτέλεση του σεμιναρίου και την υποδειγματική εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.   

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε, μεταξύ άλλων  «Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να συμμετέχω σε ένα μάθημα ζωής για το ίδιο το αγαθό της ζωής!

Η εξοικείωση και η εκμάθηση πρώτων βοηθειών στα σχολεία αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την εκπαίδευση ενός μεγάλου πληθυσμού, ώστε στο μέλλον να υπάρξει ένα μεγαλύτερο δίκτυο ενήλικων διασωστών.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την θέση της χώρας από τις τελευταίες στην κατάταξη, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση ανάμεσα σε 27 Ευρωπαϊκές Χώρες στην αναζωογόνηση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.

Ας επικεντρωθούμε στον στόχο μας να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά στις πρώτες βοήθειες, δηλαδή σε δεξιότητες της βασικής υποστήριξης της ζωής με τρόπο απλό και διαδραστικό.

Αντίστοιχες δράσεις έχουν ενταχθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας στην ενότητα: Ζω καλύτερα – Ευ Ζην - Αυτομέριμνα, Ασφάλεια και Πρόληψη, Οδική ασφάλεια.

Μέσα από τους θεματικούς κύκλους των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ενισχύουμε τη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση με καινοτόμες μεθόδους και καλλιεργούμε στους μαθητές την αγάπη και το σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή, τις αρχές της αυτοπροστασίας και της προστασίας ομάδας, της κριτικής σκέψης, της συνεργασίας, της υπευθυνότητας για ένα ασφαλέστερο μέλλον και μια πιο ευαισθητοποιημένη κοινωνία.

Με μεγάλη χαρά απονείμω τα Ευρωπαϊκά Πιστοποιητικά στους μαθητές της Α΄ Λυκείου και της Γ΄ Γυμνασίου, σε όλες και όλους, εσάς που επιμορφωθήκατε σήμερα σε σπουδαίες δεξιότητες ζωής, όπως η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, και πήρατε ένα ανεκτίμητο μάθημα για το προνόμιο και την ευθύνη της προσφοράς και της αλληλεγγύης».

Φώτο 2 Ευξεινούπολη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top