rsz mak 1 1

27-10-21 Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή για την 28η Οκτωβρίου 

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας ενώνει, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με την καρδιά της καταγωγής μας, της ιστορίας μας, του παρόντος και του μέλλοντος της πατρίδας μας.

Το έπος του 1940 είναι ο αγώνας κατά του φασισμού, της βίας και του μίσους, είναι η θυσία για την ελευθερία, η προάσπιση της εθνικής μας ταυτότητας, η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας.   

Το Όχι του '40 είναι πυξίδα και οδηγός στην πορεία μας για έναν κόσμο αλληλεγγύης, ενότητας, αξιοπρέπειας.

Έχουμε ηθικό καθήκον και ιερό χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Τους μαθητές και τις μαθήτριες, που θα γνωρίσουν σε βάθος την ιστορία της Ελλάδας, τους αγώνες του ελληνικού λαού, τη συμμετοχή στο ιστορικό γίγνεσθαι και με το παράδειγμα αυτό θα προχωρήσουν, θα δημιουργήσουν, θα εξελιχθούν.

Μέσα από τη μελέτη του αρχειακού υλικού, οι νέοι μας μαθαίνουν ότι κατάγονται από έναν λαό με δύναμη, αρετή και τόλμη, ένα Έθνος με πίστη στις αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας, του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, μια χώρα μικρή αλλά πρωταγωνίστρια στη διαμόρφωση της πανανθρώπινης ιστορίας. 

Η εθνική επέτειος μάς μεταφέρει, κάθε χρόνο, δυνατά, επίκαιρα και ουσιαστικά μηνύματα, έντονα και συμβολικά συνδεδεμένα με την πορεία της χώρας μας, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας, τις ιδιαίτερες συνθήκες της παγκόσμιας κοινότητας, τους κινδύνους αλλά και τις ελπίδες, που βρίσκονται μπροστά μας.

Με φωνή δυνατή, με αντοχή παροιμιώδη, με σθένος και γενναιότητα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, σε κάθε εποχή, στέλνουν το παράδειγμά τους στα πέρατα του κόσμου, ενωμένοι, ακέραιοι, πατώντας γερά στη γη, διεκδικώντας τα δίκαιά τους, πολεμώντας για τη γενιά τους.

Υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες, με τον Εθνικό Ύμνο στα χείλη, χαιρετίζουμε την ελληνική σημαία και στον αγέρωχο κυματισμό της, με το βλέμμα ψηλά και το ηθικό ακμαίο, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ομοψυχίας και ειρήνης. 

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top