rsz img 20211012 wa0000

13-10-21 Η Ζέττα Μακρή εγκαινίασε γήπεδα σχολείων στη Σαμοθράκη, για τα οποία είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή επισκέφτηκε τη Σαμοθράκη, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Κυβέρνησης και εγκαινίασε σχολικές αθλητικές υποδομές, που υλοποιήθηκαν μέσω συνεργασιών και συντονισμένων ενεργειών, μόλις ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη τον περασμένο Οκτώβριο και τη δέσμευσή του για νέες αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι σημαντικές αυτές ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά. Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές» της Ένωσης Μαζί για το παιδί.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε και συνεχάρη την Πρόεδρο της Ένωσης Μαζί για το παιδί κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου και την χορηγό εταιρία bwin, που ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για αναβάθμιση των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ του Δημοτικού σχολείου Καμαριώτισσας και του γηπέδου μπάσκετ του Γυμνασίου και Λυκείου Σαμοθράκης.

Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε σχετικά  «Με την παρουσία μου στη Σαμοθράκη εκπροσωπώ τον Πρωθυπουργό και την Ελληνική Κυβέρνηση και, ταυτόχρονα, αισθάνομαι ότι εκπροσωπώ και κάθε απλό πολίτη που έρχεται σε επαφή και γνωριμία με το έργο της Ένωσης.

Μαζί για το παιδί, ενωμένοι για τα παιδιά, με χαρά και συγκίνηση εγκαινιάζουμε τα γήπεδα που ανακατασκευάστηκαν και τονίζουμε, επιπλέον, την ουσία και την αξία της προσφοράς αθλητικού υλικού σε 4 σχολικές μονάδες και δυο κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.   

Το σπουδαίο έργο σας και η πολύτιμη προσφορά σας κάνουν σημαντική διαφορά στην καθημερινή αθλητική δραστηριότητα των μαθητών, στη γνωριμία με τα αθλήματα, στην ενδυνάμωση της αγάπης για την άσκηση».

Εκτός από τα σχολεία, όπου τελέστηκαν οι τελετές εγκαινίων των αθλητικών χώρων, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε και το 2/θέσιο δημοτικό σχολείο Λακώμματος, ένα ακριτικό σχολείο με 16 παιδιά, στο οποίο η Ένωση «Μαζί για το παιδί» παρέδωσε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και αθλητικό υλικό για τους μικρούς μαθητές. 

Την Υφυπουργό Παιδείας συνόδευσαν  oι βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Δερμεντζόπουλος και Κελέτσης, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κ. Γαλατούμος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Καραμήτσου ενώ στις τελετές εγκαινίων παραβρέθηκαν, επίσης, η Σύμβουλος Παιδείας του Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Γκιουλιάμα, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μπαντίκος, η Δ/ντρια Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βουρδόγλου, η Δ/ντρια Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πλακωτή, η Δ/ντρια του Δημ. Σχολείου Καμαριώτισσας κ. Γιαννέλου, ο Δ/ντής του Γυμνασίου κ. Αραβίας, η Δ/ντρια του Λυκείου κ. Ταμπάκη, εκπρόσωποι της ένωσης γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές.

Κατά την επιστροφή της από τη Σαμοθράκη, η Υφυπουργός Παιδείας δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφτεί  έκθεση κειμηλίων και πινάκων, που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης, «Το Μουσείο πάει Σχολείο» που χρηματοδοτεί και συντονίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Μουσείου, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

«Ήταν μια ευτυχής συγκυρία το ταξίδι μου στη Σαμοθράκη την ίδια εβδομάδα που η δράση «Το Μουσείο πάει σχολείο» βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη.

Χαίρομαι που συνάντησα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθ’ οδών και βίωσα την εμπειρία του εγχειρήματος του Υπουργείου Παιδείας και του Πολεμικού Μουσείου, όπου όλοι οι Έλληνες έχουν πρόσβαση στα ανεκτίμητα κειμήλια – εκθέματα μια πρωτότυπης έκθεσης σε περιοδεία στην ελληνική περιφέρεια.

Στηρίζουμε και επιβραβεύουμε την καινοτόμα παιδαγωγική φιλοσοφία και πρακτική  του Πολεμικού Μουσείου, όπου μέσω των άρτιων εκπαιδευτικών του προγραμμάτων καλλιεργεί τα υψηλά και πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, του σεβασμού, της ενότητας και της ομοψυχίας».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top