rsz img 20210903 wa0003

10-09-21 Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου καλωσορίζουμε με χαρά μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στο σχολείο, το νέο σχολείο των δεξιοτήτων, των καινοτόμων θεματικών, των επιλογών!

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα σημάνει την επιστροφή στην κανονικότητα της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών δομών, όπου οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα συναντηθούν ξανά στο φυσικό τους χώρο, μέσα στις τάξεις και θα ενταχθούν με ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον.

Και αυτό που θα τους περιβάλλει θα είναι η ασπίδα προστασίας που ενεργοποιούμε με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και με την αποδεδειγμένη θωράκιση που εξασφαλίζει ο εμβολιασμός για όλους.

Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να αξιοποιήσουν αυτήν την δυνατότητα.

Στεκόμαστε δίπλα στους γονείς, στις ανησυχίες και τις αγωνίες τους, με σεβασμό και μέριμνα, τους προτρέπουμε να εμπιστευτούν την Επιτροπή των Ειδικών και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τις έγκυρες  απαντήσεις σε όλα τα εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό ανηλίκων, να εμβολιάσουν και να προστατεύσουν τα παιδιά τους, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στη μείωση της διασποράς του ιού.

Στόχος μας είναι η σχολική χρονιά να ξεκινήσει με ασφάλεια και τα σχολεία μας να παραμείνουν ανοιχτά.

Προτεραιότητά μας η απρόσκοπτη παροχή ποιοτικής παιδείας, η ισόρροπη γνωστική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη όλων των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.

Με την υπευθυνότητά μας, τη συνειδητή μας στάση απέναντι στην προάσπιση της ατομικής και δημόσιας υγείας, την ευλαβική εφαρμογή των κανόνων πρόληψης και προστασίας από την πανδημία θα πάμε όλοι στον αγιασμό και η ευχή για καλή σχολική χρονιά θα γίνει πραγματικότητα!

Αγαπητές μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικοί και οικογένειες, μια δημιουργική και ευοίωνη σχολική χρονιά ξεκινά! Καλή αρχή και καλή πρόοδο!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top