22-07-21 Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γ. Βούτσινου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

rsz Εικόνα

22-07-21 Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γ. Βούτσινου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού νόμου 4763/2020 για την αναμόρφωση, αναβάθμιση και ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Βούτσινος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε την Κομοτηνή όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο. Επίσης, συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Τσαλικίδη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνο Μπαντίκο, τη Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, καθώς και Διευθυντές/τριες ΕΠΑ.Λ., Εργαστηριακών Κέντρων και του Δημόσιου Ι.Ε.Κ.

Κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και στελέχη δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της περιοχής. Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη και τον Δήμαρχο Μύκης κ. Ριτβάν Ντελή Χουσείν.

Επίσης, επισκέφτηκε το Σουφλί όπου συνομίλησε με τον Δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο και εκπροσώπους τοπικών επιχειρήσεων της πόλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης της σηροτροφίας και της μεταποίησης του μεταξιού, μέσω ειδικοτήτων που μπορούν να λειτουργήσουν για τον λόγο αυτό.

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ορεστιάδας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Βασίλειο Μαυρίδη και στελέχη δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Ορεστιάδας και του Διδυμότειχου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης Έβρου, καθώς και Διευθυντών/ντριών ΕΠΑ.Λ., Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., Εργαστηριακών Κέντρων και του Δημόσιου Ι.Ε.Κ.

Ο Γενικός Γραμματέας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον  ν. 4763/2020 και να ενημερωθεί για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών μονάδων και τις τοπικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μονάδων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top