κεραμεως σχοινας

09-07-21 Erasmus+ και European Solidarity Corps 2021-2027: Νέα γενιά προγραμμάτων κινητικότητας νέων και αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη τελετή έναρξης των νέων προγραμμάτων «Erasmus+» που αφορά τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού και του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνδιοργάνωσαν η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς Νεολαίας, Αθλητισμού και για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τη συμμετοχή της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), υπεύθυνης για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Την τελετή χαιρέτησαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και  η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, ενώ συμμετείχαν η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας τηςΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής στην Ελλάδα, κα Νιόβη Ρίγκου, ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κ. Κώστας Δέρβος, η εκπρόσωπος του ΙΚΥ Καθηγήτρια τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μέλος ΔΣ, κα Αμαλία Πολυδωροπούλου.

Στόχος του Erasmus+ είναι, μέσω της δια βίου μάθησης, να υποστηρίξει την εκπαιδευτική, επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των νέων, στην Ευρώπη και πέραν αυτής. Η συμβολή του προγράμματος είναι αισθητή στη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, την προώθηση της καινοτομίας, την κοινωνική συνοχή, την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Το πρόγραμμα αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για τη διαμόρφωση ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης, το οποίο προάγει τη συνεργασία στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ένωσης για τη νεολαία και, πλέον, αναπτύσσει την ευρωπαϊκή διάσταση και στον αθλητισμό.

Μέσω του προγράμματος Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, η ΕΕ αναγνωρίζει τη δυναμική που προσφέρουν στις νέες και τους νέους οι δραστηριότητες Εθελοντισμού, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της μη τυπικής μάθησης. Προσφέρονται, έτσι, στους νέους και τις νέες μας μοναδικές ευκαιρίες που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική τους ανάπτυξη και ενεργό ένταξή τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας, ενώ καλλιεργούν τις ευρωπαϊκές αξίες της κοινωνικής συνεισφοράς, του συνανήκειν και της αλληλεγγύης/

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως αρμόδια εποπτεύουσα Εθνική Αρχή, έχουν θέσει την αποτελεσματική εφαρμογή των δύο προγραμμάτων στη χώρα μας στις προτεραιότητές τους. Στόχος μας, να δώσουμε απαντήσεις στα ζητήματα και τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέες και οι νέοι μας, στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, και να διευκολύνουμε το πέρασμά τους από τον κόσμο της Εκπαίδευσης στον κόσμο της Εργασίας και της Δια Βίου Μάθησης

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε: «Τώρα είναι η στιγμή, για τη γενιά του «Erasmus+», να υπερασπιστεί την Ευρώπη και να ενισχύσει την ενότητα μας μέσα από τη διαφορετικότητά μας».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Σας ενημερώνουμε, ότι για το διάστημα από τις 8-9-2023 έως και τις 16-9-2023, των Σαββάτων συμπεριλαμβανομένων, στο οποίο διενεργούνται εξετάσεις Ελλήνων του εξωτερικού και επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
1. Η είσοδος κοινού και επισκεπτών στο Υπουργείο απαγορεύεται από τις 8-9-2023 έως και τις 12-9-2023.
2. Για επείγουσες υποθέσεις – και μόνο κατόπιν ραντεβού – θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές.
3. Ειδικά για τις 15 και 16-9-2023 θα ισχύσει απόλυτη απαγόρευση εισόδου κοινού και επισκεπτών.
4. Επιτρέπεται η είσοδος των ταχυμεταφορέων μόνο για κατάθεση φακέλων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο.
Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top