18-05-21 Η Ζέττα Μακρή με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

 rsz 2img 20210518 wa0003

18-05-21 Η Ζέττα Μακρή με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Διεθνής Ημέρα Μουσείων και η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή επέλεξε να τιμήσει το ρόλο και τη σπουδαιότητα των Μουσείων μέσα από μια διαδικτυακή επίσκεψη στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών.

Την Υφυπουργό Παιδείας υποδέχτηκε η Διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, κ. Ευαγγελία Κανταρτζή, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν και οι συνεργάτες του μουσείου, κ. Θάνος Φουργκατσιώτης, Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Επικοινωνίας, κ. Κώστας Στοφόρος, Συνεργάτης του Μουσείου, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας και η κ. Έλλη Λαμπαδαρίδου, Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Η συζήτηση «ξεκίνησε» από το υπέροχο διατηρητέο, νεοκλασικό κτίριο του 1850, στην οδό Τριπόδων 23, στην Πλάκα, σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο της Ακρόπολης, σε ένα περιβάλλον που αποπνέει Πολιτισμό, Παιδεία, Ελλάδα.

Η κ. Μακρή άκουσε με μεγάλη προσοχή την αναλυτική περιγραφή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που προσφέρει το Μουσείο, διά ζώσης και διαδικτυακά, την κατατοπιστική παρουσίαση του έργου του Μουσείου μέσα από  Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς, εκθέσεις, συνέδρια και άλλες δράσεις, τους στόχους, βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους, ως προς την κατάρτιση νέων προγραμμάτων, επιμορφώσεων και συνεργειών με την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία. 

Η Υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε την εκτίμησή της και την αμέριστη στήριξή της σε κάθε πρωτοβουλία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και ενθάρρυνε τη διατήρηση  ανοιχτής επικοινωνίας ως συνέχεια της εγκάρδιας πρώτης γνωριμίας.

«Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στάθηκε για μένα η αφορμή ουσιαστικής επαφής με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Η 18η Μαϊου αποτελεί ημέρα γιορτής για τον πολιτισμό. Μια ημέρα που φέρνει στο προσκήνιο μουσεία και μουσειακές συλλογές, έργα και εκπαιδευτικά προγράμματα, συνεργασίες και ενέργειες, που αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και ενδυναμώνουν την πολιτισμική μας ταυτότητα και συνέχεια.

Με θέμα του φετινού εορτασμού «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση», αισθάνομαι ότι η επίσκεψή μου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ανταποκρίνεται στο έπακρο στο μήνυμα της ημέρας.

Ένα μουσείο με στόχο τη διάσωση, την έρευνα και τη μελέτη της ιστορίας της εκπαίδευσης και των σχολείων έχει εντρυφήσει στις έννοιες και έχει αναδείξει τις αξίες του αναστοχασμού και της επανεκκίνησης.

Η πορεία από το εκπαιδευτικό παρελθόν μέχρι τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα, η διατήρηση ενός σχολικού κόσμου που χάνεται, η διάσωση των υλικών και άυλων διαστάσεων της Εκπαίδευσης, η σύνδεση των γενεών μέσα από την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης και των σχολικών βιβλίων συνάδουν με το διεθνές μήνυμα

Σας ευχαριστώ θερμά για την ενδιαφέρουσα συζήτηση, το νοσταλγικό ταξίδι στα σχολικά χρόνια και την πολύτιμη εμπειρία».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων 2021, δηλαδή από τις 14-6-2021 έως και τις 28-6-2021 (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββάτων), προβλέπεται η απαγόρευση της εισόδου του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας. Για επείγουσες υποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού μετά τις 11:00π.μ. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top