16-05-21 Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Κεραμέως με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Vestager

rsz whatsapp image 2021 05 16 at 122055 pm

16-05-21 Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Κεραμέως με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Vestager

Οι στρατηγικοί μεταρρυθμιστικοί άξονες καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική, Margrethe Vestager.

Η Υπουργός επεσήμανε στην Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τους πέντε βασικούς πυλώνες των μεταρρυθμίσεων που συντελούνται στην Παιδεία και αφορούν: α) Αναβάθμιση ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων, β) Συμπερίληψη, γ) Αυτονομία και Αξιολόγηση, δ) Σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, καθώς και ε) Ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Αναφερόμενη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, η Νίκη Κεραμέως ανέλυσε στη Margrethe Vestager τους τρεις άξονες των μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στην:

α) ενίσχυση του ψηφιακού εξοπλισμού σχολείων και μαθητών καθώς και ενίσχυση των δικτύων (π.χ. ενίσχυση φορητών συσκευών σχολείων από 4.500 σε άνω των 90.000, 112 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση τεχνολογικού εξοπλισμού έως 560.000 νέων μέσω συστήματος voucher, αναβάθμιση συνδέσεων ίντερνετ και οπτικών ινών ήδη σε πάνω από 7000 σχολεία),

β) καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων (π.χ. μέσω της ενίσχυσης του μαθήματος της πληροφορικής, της εισαγωγής των εργαστηρίων δεξιοτήτων που περιλαμβάνουν και τη ρομποτική και τις νέες τεχνολογίες, των νέων προγραμμάτων σπουδών τα οποία δίνουν μεγάλη έμφαση στο ψηφιακό περιεχόμενο και τις ψηφιακές πηγές, των επιμορφωτικών δράσεων για τους εκπαιδευτικούς μας σε ψηφιακά εργαλεία και ψηφιακές δεξιότητες), και

γ) στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών (π.χ. ηλεκτρονικές εγγραφές στα νηπιαγωγεία, ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μας, ηλεκτρονικά πτυχία στα Πανεπιστήμια).

«Αξιοποιώντας το ψηφιακό άλμα που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συνεχίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης. Κεφαλαιοποιούμε την εμπειρία της πανδημίας και χτίζουμε μέρα με τη μέρα το αναβαθμισμένο σχολείο των πολλαπλών γνώσεων, των δεξιοτήτων, των προοπτικών και των ίσων ευκαιριών. Τίποτε από αυτά δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τις άοκνες προσπάθειες των μαθητών μας και των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών μας, των στελεχών μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε» σημείωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων 2021, δηλαδή από τις 14-6-2021 έως και τις 28-6-2021 (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββάτων), προβλέπεται η απαγόρευση της εισόδου του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας. Για επείγουσες υποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού μετά τις 11:00π.μ. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top