13-04-21 Περιοδεία σε Μακεδονία και Θράκη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Παιδείας

Webp.net-resizeimage-2021-04-09T173734.162.jpg

13-04-21 Περιοδεία σε Μακεδονία και Θράκη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Παιδείας

Σειρά επαφών και συζητήσεων για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης είχε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελος Συρίγος κατά την επίσκεψη του από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2021 στην Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσκεψη στο ΔΙΠΑΕ

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε η περιοδεία του Υφυπουργού, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) κ. Αθανάσιο Καΐση καθώς και με τον αντιπρόεδρο κ. Σταμάτιο Αγγελόπουλο. Ακολούθως, στην Καβάλα ο κ. Συρίγος ξεναγήθηκε στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΔΙΠΑΕ και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα θέματα του ιδρύματος από τον αντιπρόεδρο του ΔΙΠΑΕ, κ. Δημήτριο Μπαντέκα και τον κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών κ. Αθανάσιο Μητρόπουλο.

Στον βόρειο Έβρο ο Υφυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους δημάρχους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου κ. Βασίλη Μαυρίδη και κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου κ. Χρήστο Τοκαμάνη, κ. Παρασκευά Πατσουρίδη, κ. Κώστα Δημητρίου, και κ. Θεόδωρο Σκίνδρη. Στη συνάντηση, όπου παραβρέθηκαν και οι διδάσκοντες στο Τμήμα Νοσηλευτικής (Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης) του ΔΙΠΑΕ κ.κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης, και Ανδρέας Παπανδρούδης, έγινε συζήτηση για ζητήματα που αφορούν στο παράρτημα.

Επίσκεψη στο Δημοκρίτειο

Στην Κομοτηνή ο κ. Άγγελος Συρίγος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον πρύτανη του Δημοκριτείου, κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τους αντιπρυτάνεις κ. Ζωή Γαβριηλίδου, κ. Φώτιο Μάρη, κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλο. Στην Ορεστιάδα, παρουσία και του Πρύτανη του Δ.Π.Θ., είχε την ευκαιρία να ακούσει τους προβληματισμούς που του εξέθεσαν, σχετικά με τα τμήματα που λειτουργούν στην πόλη, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, κ. Σπυρίδων Κουτρούμπας και οι Πρόεδροι του Τμήματος Αγροτικής Αναπτύξεως, κ. Χρήστος Χατζησαββίδης και του Τμήματος Δασολογίας και Διαχειρίσεως Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, κ. Γεώργιος Τσαντόπουλος.

Στον Έβρο και στη Δράμα ο κ. Συρίγος παρακάθισε σε σύσκεψη με τους βουλευτές του νομού κ. Αναστασία Γκαρά (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο (Ν.Δ.), κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη (Ν.Δ.), κ. Σταύρο Κελέτση (Ν.Δ.) και κ. Χαρά Κεφαλίδου (Κίνημα Αλλαγής), Κωνσταντίνο Μπλούχο (Ν.Δ.), Θεόφιλο Ξανθόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ) αντιστοίχως.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι «η ελληνική πολιτεία είναι στο πλευρό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κατά απόλυτη προτεραιότητα. Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε, για να μπορέσει να κρατηθεί γερά στα πόδια του και να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον». Επεσήμανε επίσης πως ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στήριξη ειδικώς στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. «Πέραν αυτού, θεωρώ και προσωπική μου υποχρέωση και καθήκον να βοηθήσω ειδικά τα ακριτικά πανεπιστήμια. Με τη βοήθεια όλων, πιστεύω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα», κατέληξε ο κ. Συρίγος.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top