11-04-21 Η Ζέττα Μακρή επιβραβεύει την Επιχειρηματικότητα των νέων  

rsz 1ΖΜ φώτο 3 επιχ

11-04-21 Η Ζέττα Μακρή επιβραβεύει την Επιχειρηματικότητα των νέων  

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε με ιδιαίτερη χαρά στην ψηφιακή τελετή λήξης του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας νέων με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, του Δήμου Κηφισιάς, του Δήμου Βέροιας, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Δήμου Ορεστιάδας. 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενθαρρύνει και αγκαλιάζει ιδέες και ενέργειες, που απευθύνονται σε μαθήτριες και μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προσφέρουν κίνητρα και ερεθίσματα για γνωριμία και ενασχόληση με την επιχειρηματικότητα , τη βιώσιμη ανάπτυξη, το μέλλον.

Η Υφυπουργός Παιδείας στον χαιρετισμό της ανέφερε  «Είναι τιμή, η συμμετοχή μου στην εκδήλωση που «κλείνει» τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων και «ανοίγει τα φτερά» των νέων προς τον ορίζοντα της δημιουργικότητας, της προόδου, της αειφορίας.

Η επιχειρηματική ιδέα, ο προσανατολισμός προς την αειφόρο ανάπτυξη, η ποιότητα του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας, η καινοτομία και η ικανότητα χρήσης των νέων τεχνολογιών βραβεύονται σήμερα μέσα από τη δική σας ματιά, έμπνευση, δουλειά, συνεργασία, πίστη!

Δίνουμε προτεραιότητα στη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση, στην καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση.

Υιοθετούμε τον όρο «εκπαίδευση για ένα βιώσιμο μέλλον» για να προβάλλουμε την ανάγκη η εκπαίδευση να οδηγεί σε κοινωνικό μετασχηματισμό και αλλαγή τρόπου ζωής, ώστε να προσεγγίζετε το φυσικό – κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον με βιώσιμη προοπτική.

Προτρέπουμε μαθήτριες και μαθητές στην ανακάλυψη των ιδιαίτερων ταλέντων, ενδιαφερόντων και δεξιοτήτων, στην εξοικείωση τους  με τις έννοιες της αγοράς εργασίας, της ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας.

Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά μέσα στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στην αγορά εργασίας και των πολλαπλών επαγγελματικών επιλογών, τα παιδιά να αποκτούν εφόδια και προσανατολισμό με εμπειρικό τρόπο.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα  τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό! Σε όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς!».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top