07-04-21 Η Νίκη Κεραμέως και η Ζέττα Μακρή στο 1ο  Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ

3.jpg

07-04-21 Η Νίκη Κεραμέως και η Ζέττα Μακρή στο 1ο  Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ

Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχαν, την Τετάρτη 7 Απριλίου, στην έναρξη του 1ου  Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ, που διοργάνωσε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, αλλά και εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα.

Η Υπουργός Παιδείας στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη διαθεματική προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων, εν προκειμένω των μαθηματικών, μέσα από την τέχνη, τη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση. Μέσα από τις σύγχρονες αρχές της παιδαγωγικής, οι μαθητές κατανοούν πώς εφαρμόζονται οι γνώσεις που λαμβάνουν από το σχολείο στην καθημερινή ζωή, στη μουσική, στο χορό, στο θέατρο και ενθαρρύνεται η κριτική σκέψη και η δημιουργικότητα.

Η κ. Κεραμέως συνεχάρη εγκάρδια τους διοργανωτές και ευχήθηκε η καλή αυτή πρακτική να διαχυθεί και σε άλλες περιφέρειες, και σε άλλα αντικείμενα.

Η Υφυπουργός Παιδείας, με τη σειρά της, ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση σε αυτήν την γιορτή των μαθηματικών, σε μια ολιστική διάδραση στη σφαίρα των θετικών επιστημών.  Μια δράση, που, όπως είπε η κ. Μακρή,  θα δώσει το έναυσμα σε μαθήτριες και μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να πλησιάσουν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την επιστήμη των Μαθηματικών.

Και έκλεισε με την ευχή η μαθητική κοινότητα να αγκαλιάσει, με τη συμμετοχή της, την πρωτοβουλία και ο θετικός αντίκτυπος του 1ου  Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ να επηρεάσει βαθιά και ουσιαστικά την ανταπόκριση των παιδιών στην επιστήμη των μαθηματικών και να οδηγήσει σε επάξιες συνέργειες στο μέλλον.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top