07-04-21 Η Ζέττα Μακρή σε εκδήλωση του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εκπαίδευση  

rsz img e260d86d1caff822f3a89f945360a57b v

07-04-21 Η Ζέττα Μακρή σε εκδήλωση του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εκπαίδευση  

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή προσκεκλημένη σε εκδήλωση του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, την Τετάρτη 7 Απριλίου, παρέθεσε ομιλία με θέμα «Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης».

Στην εκδήλωση, που απευθυνόταν σε φοιτήτριες και φοιτητές, καθηγήτριες και καθηγητές, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, συμμετείχαν από την πλευρά του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών και Προγραμματισμού, κ. Κωνσταντίνος Αμπελιώτης, διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιώσιμη Ανάπτυξη» και η κ. Ρόιδω Μητούλα, καθηγήτρια του τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε εγκάρδια φοιτήτριες και φοιτητές για την πρόκληση: «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας σε μια εκδήλωση, που φέρει την υπογραφή ενός από τα πιο σεβαστά και αναγνωρίσιμα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με αποδεδειγμένη και διαρκή επιστημονική, εκπαιδευτική και κοινωνική δράση.

Το θέμα της σημερινής μας συνάντησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φυσιογνωμία του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, ένα θέμα που συναντάται στην ταυτότητα του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, διατρέχει τη φιλοσοφία του, προδιαγράφει τη συνέχεια του και ορίζει την προσφορά του.

«Ο ρόλος της εκπαίδευσης  στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης».

Για την επίτευξη και προώθηση της Αειφορίας, είναι αναγκαία και απαραίτητη η συμβολή της εκπαίδευσης, τυπικής, μη τυπικής και άτυπης, από τα πρώτα, κιόλας, σχολικά χρόνια.

Γιατί είναι μια ουσιαστική επένδυση, η εκπαίδευση μαθητριών και μαθητών, παιδιών και εφήβων, εκπαιδευτικών, γονέων, οικογενειών, κοινωνίας στις αξίες της αειφορίας.

Γιατί είναι πρωτεύουσα στόχευση, η ενημέρωση, η εξοικείωση και η υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής, που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε μια συνειδητοποιημένη στάση σε ζητήματα της καθημερινότητάς μας.

H Εκπαίδευση για την Βιώσιμη Ανάπτυξη αντανακλά τους τέσσερις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης, που είναι η οικονομία, το περιβάλλον, η κοινωνία και ο πολιτισμός, με σκοπό να προετοιμάσει τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς πολίτες του κόσμου να ζουν βιώσιμα.

Το Υπουργείο Παιδείας, μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, δίνει τα εργαλεία και εξασφαλίζει στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς τα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά εφόδια για να μελετήσουν, να εμβαθύνουν και να ενημερώσουν τους μαθητές τους πάνω σε παρόμοια θέματα.

Επιδιώκουμε να καμαρώσουμε μαθήτριες και μαθητές,  ανθρώπους ικανούς να κατανοήσουν την αλληλεξάρτηση όλης της ζωής στον πλανήτη και τις επιπτώσεις, που έχουν και θα έχουν οι ενέργειες και οι αποφάσεις τους, στους φυσικούς πόρους, στην παγκόσμια και τοπική οικονομία και κοινωνία, στο περιβάλλον.

Η κατάλληλη εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες είναι το προαπαιτούμενο για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση, την αλλαγή αξιών, νοοτροπίας και φιλοσοφίας, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη διαμόρφωση συνετής και υπεύθυνης συμπεριφοράς μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, ότι το όραμα για βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι ουτοπικό».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top