31-03-21 Η Ζέττα Μακρή με το ΚΕΘΙ και τη UNICEF κατά της έμφυλης βίας

rsz ΦΩΤΟ Ζ ΜΑΚΡΗ 10 02 2021

31-03-21 Η Ζέττα Μακρή με το ΚΕΘΙ και τη UNICEF κατά της έμφυλης βίας

Στη δράση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, με γενικό τίτλο «Συζητώντας με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για τον Κόσμο από την Αρχή» και συμμετέχοντες τους συντονιστές και τις συντονίστριες των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, καθώς και εκπροσώπους των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απηύθυνε χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, την Τετάρτη 31 Μαρτίου.

«Εκτιμώ την συνένωση δυνάμεων δυο δραστήριων και καταξιωμένων φορέων με πολύχρονη και αναγνωρισμένη πορεία, κοινωνική προσφορά και πολύτιμη επιρροή πάνω σε θέματα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

Ορατά και απτά τα αποτελέσματα της συνεργασίας σας, θα αποτελέσουν δυναμικά εργαλεία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εφήβων στον διαρκή αγώνα για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Η ρεαλιστική αποτύπωση των προσωπικών εμπειριών  τριών κοριτσιών, πάνω σε διαφορετικές μορφές έμφυλης βίας, είναι ένας σκληρός αλλά, συνάμα, αποκαλυπτικός και συνταρακτικός τρόπος, να έρθουν οι νέοι μας αντιμέτωποι με το απάνθρωπο πρόσωπο της βίας κατά των γυναικών.

Αυτή η έντυπη τετράγλωσση έκδοση και ο οδηγός, που τη συνοδεύει, έχουν λάβει την έγκριση παιδαγωγικής καταλληλότητας από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχουν αποσταλεί στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στις Σχολικές Μονάδες όλης της χώρας» τόνισε η κ. Μακρή αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της συνέργειας.  

Η Υφυπουργός Παιδείας, κλείνοντας, σκιαγράφησε την αναγκαιότητα : «Η δύσκολη, απαιτητική και, συχνά, απειλητική καθημερινότητα, που βιώνουμε, επιβάλλει τη συστράτευση δυνάμεων, πρωτοβουλιών και ενεργειών προς όφελος των παιδιών και των εφήβων.

Είναι ηθικό και ιερό  καθήκον όλων μας η δυναμική συμμετοχή μας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εφήβων σε θέματα έμφυλης βίας.

Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τη γυναίκα από κάθε μορφή αδικίας και κακοποίησης μέσα στο κοινωνικό, εργασιακό και οικογενειακό περιβάλλον.

Μέσα από τις θεματικές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων διδάσκουμε στα παιδιά μας τις αρχές του αλληλοσεβασμού, της κοινωνικής ευθύνης, της διαφορετικότητας, της συνεργασίας, της επικοινωνίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ατομικής και κοινωνικής ελευθερίας.

Στα αγόρια και τα κορίτσια, που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για έναν καλύτερο, δικαιότερο, ασφαλέστερο, ελεύθερο κόσμο για όλες και όλους. 

Αλλάζουμε φιλοσοφία και στάση ζωής, προλαμβάνουμε και καταπολεμούμε τη βία κατά των γυναικών.

Η Παιδεία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο!»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top