07-03-21 Η Ζέττα Μακρή στις πληγείσες περιοχές Λάρισας και Τρικάλων

rsz img 4371

07-03-21 Η Ζέττα Μακρή στις πληγείσες περιοχές Λάρισας και Τρικάλων

Τις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων που επλήγησαν από την πρόσφατη ισχυρή σεισμική δραστηριότητα επισκέφθηκε, σήμερα Κυριακή 7 Μαρτίου, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή προκειμένου να σχηματίσει μια πλήρη εικόνα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Η κ. Μακρή επισκέφτηκε τα χωριά Δαμάσι, Βλαχογιάννι, Ζάρκο και Γριζάνο καθώς και την Ελασσόνα και τη Φαλάνη, συνοδεία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και βουλευτών της περιοχής.

Κατά την επίσκεψή της, η Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου, δημάρχους, διευθυντές σχολείων, αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς της περιοχής, οι οποίοι την ενημέρωσαν αναλυτικά για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, προκειμένου να ενημερώσει με την σειρά της την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως. Επίσης, συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές.

«Οι αυτοψίες και η καταγραφή των ζημιών συνεχίζονται σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Θα εξετάσουμε, με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον, τις καλύτερες λύσεις για τα σχολεία που έχουν πρόβλημα και δεν είναι λειτουργικά, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφαλή επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία μετά από την πρόσφατη δοκιμασία».

Η Υφυπουργός εξήρε, για ακόμα μια φορά, την ψυχραιμία και την ετοιμότητα εκπαιδευτικών και μαθητών, όλων των σχολείων της περιοχής, που ακολούθησαν το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού και αποχώρησαν με ασφάλεια από τα σχολικά κτίρια.

Η κ. Μακρή ανέφερε σχετικά: «Η συχνή σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας επιτάσσει την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, έχει εντάξει σχετικές θεματικές στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα σχολείων ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο με στόχο να εισαχθούν σε όλα τα σχολεία από την νέα χρονιά. Η πρόληψη και προστασία από τις φυσικές καταστροφές συνιστούν απαραίτητες γνώσεις και εφόδια ζωής για τα παιδιά μας».

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top