23-12-20 Διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα τη νέα προγραμματική περίοδο ERASMUS+ 2021-2027

Screen Shot 2020 12 22 at 21.46.38

23-12-20 Διαδικτυακή Συνάντηση με το ΙΚΥ για τη νέα προγραμματική περίοδο ERASMUS+ 2021-2027

23-12-20 Διαδικτυακή Συνάντηση με το ΙΚΥ για τη νέα προγραμματική περίοδο ERASMUS+ 2021-2027

Επ’ ευκαιρία της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκριση του νέου προγράμματος ERASMUS+ 2021-2027, η Γενική Γραμματέας κ. Α. Γκίκα ως νόμιμη εκπρόσωπος της Ελληνικής Εθνικής Αρχής ΥΠΑΙΘ για το εν λόγω πρόγραμμα στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συγκάλεσε διαδικτυακή συνάντηση με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Εθνική Μονάδα Συντονισμού, προκειμένου να τεθούν οι προτεραιότητες για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας ο Γενικός Διευθυντής Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, κ. Π. Πασσάς, η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Α. Λεμονή, και η Συνεργάτης της Γενικής Γραμματέως επί θεμάτων Διεθνών, Ευρωπαϊκών, κ. Ε. Μονσελά. Από πλευράς του ΙΚΥ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Μ. Κουτσιλιέρης, ο Αντιπρόεδρος κ. Π. Γκλαβίνης, ο Διευθυντής κ. Φ. Αθανασόπουλος και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών, κ. Ε. Ντρούτσα.

Η  Γενική Γραμματέας τόνισε τη σπουδαιότητα του ERASMUS+ υπογραμμίζοντας τα λόγια του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μ. Σχοινά ότι πρόκειται για το πιο εμβληματικό πρόγραμμα της Ε.Ε. το οποίο διαμέσου της πολυμορφίας, της αλληλεγγύης και της κινητικότητας, υποστηρίζει την Ευρώπη ως χώρο Ειρήνης, Ελευθερίας και Ευκαιριών. Αναφέρθηκε, επίσης, στα ποικίλα οφέλη του για μαθητές και εκπαιδευτικούς βάσει και της προσωπικής της εμπειρίας ως Δ/ντριας σχολείου.

Ο πρόεδρος του ΙΚΥ μίλησε για την καλή συνεργασία του ΥΠΑΙΘ με το ΙΚΥ, που συμβάλλει διαχρονικά τόσο στην επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος, όσο και στη διαχειριστική επίδοσή και σημείωσε ότι η νέα προγραμματική περίοδος θα είναι πολύ σημαντική. Προσέθεσε, δε, ότι από την έναρξη του το 1987 μέχρι και σήμερα το ERASMUS+ έχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά και καλύπτει πλέον όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης από το Νηπιαγωγείο, ενώ παράλληλα έχει συμβάλει στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών.

Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διάχυση καλών πρακτικών κατά τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου, όπως η αμεσότερη ενημέρωση επί των απαραίτητων τεχνικών γνώσεων για την κατάθεση προτάσεων συμμετοχής στο ERASMUS+ από σχολεία, αλλά και στην ουσιαστική υποστήριξη του θεσμού των προωθητών ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανά την Ελλάδα μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top