21-11-20 Ο ΓΓ Ανώτατης Εκπαίδευσης σε ημερίδα των Γραφείων Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Πατρών 

ΥΠΑΙΘ 2

21-11-20 Ο ΓΓ Ανώτατης Εκπαίδευσης σε ημερίδα των Γραφείων Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Πατρών 

O Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Αποστόλης Δημητρόπουλος συμμετείχε στην διαδικτυακή ημερίδα που οργάνωσαν τα Γραφεία Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων από πανεπιστήμια της Πορτογαλίας (Universidade do Minho) και των ΗΠΑ (University of Chicago).

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε, εκ μέρους και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, τόνισε τη σημασία της υποστήριξης της διδασκαλίας για την αναγκαία αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών πανεπιστημίων. Αναφέρθηκε στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να στηρίξει τη λειτουργία των Γραφείων Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης στα ελληνικά πανεπιστήμια με στόχο τη βελτίωση της οργάνωσης της μάθησης και των μαθησιακών αποτελεσμάτων που επιτυγχάνονται στην ανώτατη εκπαίδευση.

Επισήμανε επίσης ότι η ενίσχυση της φοιτητοκεντρικής μάθησης αποτελεί προτεραιότητα όχι μόνο της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των 49 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στην επετειακή Διάσκεψη των Υπουργών Παιδείας, στο πλαίσιο της διακρατικής διαδικασίας της Bologna (Ρώμη, 19/11/2020). Όπως αποφασίστηκε εκεί, η ενίσχυση της φοιτητοκεντρικής μάθησης αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης την προσεχή δεκαετία μέχρι το 2030.  

Στην ομιλία του, ο κ. Δημητρόπουλος τόνισε ακόμα ότι η ενίσχυση της διδασκαλίας και της μάθησης είναι αναγκαία «ιδιαίτερα, μάλιστα, σε μια εποχή όπου οι απαιτήσεις από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση έχουν αυξηθεί και δεν περιορίζονται μόνο στην απόκτηση κάποιων προκαθορισμένων γνώσεων, στο πλαίσιο αυστηρά δομημένων προγραμμάτων σπουδών, αλλά απαιτείται το πανεπιστήμιο να αναπτύσσει και σύνθετες ικανότητες και δεξιότητες των φοιτητών που θα τους επιτρέψουν την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας και την κοινωνία, ως αποτελεσματικοί εργαζόμενοι και κριτικοί ορθολογικοί πολίτες. Ικανότητες και δεξιότητες που μεταβάλλονται ραγδαία μαζί με τις ραγδαίες αλλαγές της τεχνολογίας και της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και επικοινωνίας. Και όταν οι έρευνες δείχνουν ότι για την ένταξη των αποφοίτων στην αγορά εργασίας τα τυπικά προσόντα, τα πτυχία, δεν αρκούν. Είναι απαραίτητες και κάποιες δεξιότητες».  

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top