29-09-20 Ο ΓΓ Ανώτατης Εκπαίδευσης σε τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις Πανεπιστημίων-Στήριξη ξενόγλωσσων προγραμμάτων-ενίσχυση εξωστρέφειας ελληνικών ιδρυμάτων

rsz ΔΤ photo2

29-09-20 Ο ΓΓ Ανώτατης Εκπαίδευσης σε τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων-Στήριξη ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών και ενίσχυση εξωστρέφειας των ελληνικών ιδρυμάτων

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 28-09-2020, ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Αποστόλη Δημητρόπουλου, με τις πρυτανικές αρχές των ελληνικών πανεπιστημίων. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας για τη νέα δράση ΕΣΠΑ που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη ξενόγλωσσων και διεθνών προγραμμάτων σπουδών και να ενισχύσει τη διεθνοποίηση και την εξωστρέφεια των ελληνικών πανεπιστημίων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ο Επίκουρος Καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, κ. Χρήστος Μιχαλακέλης, Eπιστημονικός Yπεύθυνος της  δράσης «Study in Greece», παρουσίασε τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στα πανεπιστήμια η δράση «Study in Greece» για τη διεθνή προβολή των προγραμμάτων τους και την προσέλκυση φοιτητών από άλλες χώρες σε αυτά. Η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής πύλης πληροφόρησης, οργάνωσης και συμβουλευτικής για εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα υλοποιούνται στην Ελλάδα, μέσω ενός ενιαίου διαδικτυακού τόπου, θα προβάλλει τις δυνατότητες σπουδών για διεθνείς φοιτητές, παράλληλα με τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των ελληνικών πανεπιστημίων, καθώς επίσης θα παρουσιάζονται και όλες οι πληροφορίες που συνεπικουρούν στην εξωστρέφεια και τη διεθνοποίησή τους.

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ανώτατης εκπαίδευσης αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σκοπός είναι η χώρα να αναδειχθεί σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η ενίσχυση της διεθνοποίησης των πανεπιστημίων αναμένεται να έχει σημαντικά εκπαιδευτικά, πολιτισμικά και γεωπολιτικά οφέλη για τη χώρα, ενώ θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης, υψηλής ειδίκευσης, που θα αποτελέσουν πόλο έλξης όχι μόνο για διεθνείς φοιτητές και ερευνητές αλλά και για Έλληνες επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

 ΔΤ photo1

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top