24-09-20 Δράσεις του eTwinning για την επιμόρφωση των eTwinners, την περίοδο 3/2020 έως 7/2020

etwinning1 resize

etwinning 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράσεις του eTwinning για την επιμόρφωση των eTwinners, την περίοδο 3/2020 έως 7/2020

Σεπτέμβριος 2020

 

Δράση Διαδικτυακών Μαθημάτων

 

«Παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ και των εργαλείων Web 2.0, της εκπαιδευτικής ρομποτικής και των κινητών συσκευών για την υλοποίηση συνεργατικών δραστηριοτήτων σε έργα eTwinning και η ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία μαθημάτων»

 

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επαγγελματικής βελτίωσης των eTwinners, υλοποίησε κατά την περίοδο του lockdown 3/2020 έως 7/2020 συνέχισε να υλοποιεί τα 10 διαδικτυακά μαθήματα (online lessons) με θέμα την «Παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ και των εργαλείων Web 2.0, της εκπαιδευτικής ρομποτικής και των κινητών συσκευών για την υλοποίηση συνεργατικών δραστηριοτήτων σε έργα eTwinning και η ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία μαθημάτων». Τα σεμινάρια παρακολούθησαν 7.000 εκπαιδευτικοί σε 303 e τάξεις με τους αντίστοιχους επιμορφωτές. Τον Ιούνιο του 2020 έγιναν οι εγγραφές για τα σεμινάρια της επόμενης σχολικής χρονιάς και έχουμε 8.824εγγραφές, από εκπαιδευτικούς eTwinners και θα λειτουργήσουν 400 συνολικά  ηλεκτρονικές τάξεις με τους αντίστοιχους επιμορφωτές/συντονιστές.

 

Υποστήριξη των εκπαιδευτικών μετά το κλείσιμο των σχολείων

 

Τον Μάρτιο 2020, με το κλείσιμο των σχολείων, δημιούργησε  τρία (3) διαδικτυακά μαθήματα στο πλαίσιο της δράσης «Μένουμε Σπίτι με το eTwinning» για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

  • Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη ΠΣΔ (eclass.sch.gr)  https://seminars.etwinning.gr/course/view.php?id=4223   Το σεμινάριο αυτό προσπέλασαν 9185 μοναδικοί Χρήστες – εκπαιδευτικοί, με βάση την IP.

 

Ακαδημία ψηφιακών δεξιοτήτων πολιτών

 

Τον Ιούνιο 2020, ενίσχυσε την Ακαδημία ψηφιακών δεξιοτήτων πολιτών με 9 μαθήματα, τα οποία μπορούν να προσπελάσουν όλοι οι πολίτες. Τα μαθήματα αυτά είναι:

  • Google Maps & Street View, https://nationaldigitalacademy.gov.gr/diadiktyo-2/google-maps-&-street-view-163
  • Mέσα αποθήκευσης στο "σύννεφο" (Dropbox)
  • Doodle – Προγραμματισμός εκδηλώσεων
  • Skype
  • Πνευματική ιδιοκτησία
  • Ψηφιακό προφίλ - Ψηφιακή φήμη
  • Ηλεκτρονικό εμπόριο
  • Αξιολόγηση ιστοτόπων
  • Κινητά τηλέφωνα και tablets: Γνωρίζω τη συσκευή

https://nationaldigitalacademy.gov.gr/

 Δελτίο Τύπου σε pdf

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top