24-07-20 Β. Διγαλάκης: Στηρίζουμε έμπρακτα τη Θράκη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

rsz 3423f628 7682 c371 955e eb02c7f11683

24-07-20 Β. Διγαλάκης: Στηρίζουμε έμπρακτα τη Θράκη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Η ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζουν έμπρακτα την περιοχή της Θράκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, όπως τόνισε στη Βουλή ο αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης, απαντώντας, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου.

Ο κ. Διγαλάκης επισήμανε ότι προχωρά, μετά και την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής, ο διαγωνισμός για την υλοποίηση, μέσω ΣΔΙΤ, του έργου, ύψους 107 εκατομμυρίων ευρώ, νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), που προβλέπει την κατασκευή φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών υποδομών σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη.

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε σε αυθαίρετες αλλαγές στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που προκάλεσαν πολλά και σοβαρά προβλήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως, σε ό,τι αφορά στο Δημοκρίτειο, “πήρατε το Τμήμα Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου και το εντάξατε, ως Παράρτημα, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, χωρίς κανέναν καθηγητή, χωρίς κανένα μέλος ΔΕΠ. Όπως κανένα μέλος ΔΕΠ δεν είχαν 25 άλλα Τμήματα από τα δεκάδες που ιδρύσατε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο της προηγούμενης κυβέρνησης”.

Ο κ. Διγαλάκης υπογράμμισε ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει έμπρακτα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και μεριμνά για τα προβλήματα που ανέκυψαν εξαιτίας των προηγούμενων άστοχων και πρόχειρων επιλογών.

Το σχέδιο ανάπτυξης του ΔΠΘ, το οποίο περιλαμβάνει και την επιστροφή του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου στον “φυσικό του χώρο”, το Δημοκρίτειο, θα εξεταστεί, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα πάντα με την προβλεπόμενη διαδικασία. “Εμείς δεν ιδρύουμε ούτε καταργούμε τμήματα απλώς με ένα νόμο”, είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και πρόσθεσε ότι “της ίδρυσης νέων τμημάτων θα προηγηθεί αξιολόγηση από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) στο πλαίσιο του συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού της χώρας και στη συνέχεια, αφού αξιολογηθούν τα νέα Τμήματα και κριθούν θετικά, το Υπουργείο θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις για την ίδρυση και λειτουργία τους”.

Τέλος, ο κ. Διγαλάκης ενημέρωσε ότι η ΕΘΑΑΕ έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία που περιλαμβάνει τον καθορισμό κριτηρίων και προανήγγειλε ότι εντός του επόμενου ακαδημαϊκού έτους θα είναι σε θέση να εξετάσει τα αιτήματα των Ιδρυμάτων για την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας νέων Τμημάτων και Ινστιτούτων.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-14.00.
Η είσοδος του κοινού ειδικά στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 10.00-14.00.
Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό.
Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr και της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mydocs.minedu.gov.gr

Η παρούσα τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top