04-05-20 Ολοκλήρωση διαδικτυακού σεμιναρίου με θέμα: «Πρακτικά εργαλεία για την ανάπτυξη της ευεξίας και συνοχής στην ομάδα τάξης τον καιρό του Covid-19»

04 05 20 thiswontbeforever

04-05-20 Ολοκλήρωση διαδικτυακού σεμιναρίου με θέμα: «Πρακτικά εργαλεία για την ανάπτυξη της ευεξίας και συνοχής στην ομάδα τάξης τον καιρό του Covid-19» 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 το διαδικτυακό σεμινάριο «Πρακτικά εργαλεία για την ανάπτυξη της ευεξίας και συνοχής στην ομάδα τάξης τον καιρό του Covid-19» που οργάνωσε η ΕΥΥ eTwinning σε συνεργασία με την   κα Ηλέκτρα Μπάδα Πολιτισμική Ανθρωπολόγος, (Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού), Εθνική Συντονίστρια του δικτύου Schools for Health in Europe Network Foundation στην Ελλάδα και την κα Suzanne Hargreaves (Education Scotland), Εθνική Συντονίστρια του δικτύου Schools for Health in Europe Network Foundation στη Σκωτία.

Το διαδικτυακό σεμινάριο χαιρέτισαν με παρέμβασή τους η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σ. Ζαχαράκη, καθώς και η κα Ε. Πατεράκη, Pedagogical and Monitoring Manager στο European Schoolnet (Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning) και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κοινωνική συνοχή και τη θετική επικοινωνία  με όλους τους μαθητές, στο σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς τους, στην αξία της θετικής σκέψης και της ενσυναίσθησης προκειμένου να διασφαλίσουμε την ευεξία των μαθητών μας.  Τονίστηκε η αξία της κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης άμεσα συσχετισμένη  με την  ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η επίγνωση και η εύρεση λύσεων .

Παρουσιάστηκαν δραστηριότητες για την συναισθηματική ανθεκτικότητα , ο ορισμός της ευεξίας στη Σκωτία ενώ τονίστηκε  η ευεργετική αξία του χαμόγελου διότι  όπως  είπε η κα Suzanne Hargreaves: «This won’t be forever!».

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην αξιολόγηση του σεμιναρίου (συνολικά 178 απαντήσεις εκπαιδευτικών), το 70,8% δήλωσε ότι το εν λόγω σεμινάριο συμβάλλει στην επιστημονική/επαγγελματική τους εξέλιξη, ενώ, αντίστοιχα, το 88,2% δήλωσε πως θα τους ενδιέφερε να παρακολουθήσουν και άλλα διαδικτυακά σεμινάρια σε αντίστοιχα θέματα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τους/τις εκπαιδευτικούς για επιμόρφωση σε θέματα σχετικά με (α) την προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών, (β) τη διαφοροποιημένη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (γ) την ψυχολογική υποστήριξη στους μαθητές και τις οικογένειές τους κατά την περίοδο του Covid-19, (δ) τη διαχείριση της τάξης και των μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, (ε) τις διδακτικές μεθόδους και στρατηγικές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, (στ) τη συναισθηματική ανθεκτικότητα παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών κ.ά.

Η τηλεδιάσκεψη έχει δημοσιευθεί βιντεοσκοπημένη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/Ma8OsADfxjU .

Οι επόμενες δράσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην ιστοσελίδα www.etwinning.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

Το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Για το χρονικό διάστημα από τις 21/9/2020 έως 4/10/2020 η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιείται κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Για το χρονικό διάστημα από τις 14.09.2020 έως και τις 30.09.2020 δεν θα επιτρέπεται η διέλευση του κοινού, των δικηγόρων, των επισκεπτών καθώς και των υπαλλήλων, από την πτέρυγα Δ’ του Ισογείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.
Θα επιτρέπεται η είσοδος υπαλλήλων ταχυμεταφορών (couriers), καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας,. για να παραδώσουν δικαιολογητικά υποψηφίων με αθλητικές διακρίσεις ή με σοβαρές παθήσεις, προκειμένου, να κριθούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση..
Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top