13-01-20 Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα HEInnovate της Ε.Ε.

ipourgeio 181 702x400 1

13-01-20 Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα HEInnovate της Ε.Ε.

Η Ελλάδα είναι μια από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες που επελέγησαν να συμμετάσχουν το 2020 στο πρόγραμμα HEInnovate, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθηγητή Βασίλη Διγαλάκη, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου. Η ένταξη μιας χώρας γίνεται κατόπιν σχετικού αιτήματος που τίθεται υπό κρίση πριν λάβει την τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός κ.Β.Διγαλάκης: «Τα ελληνικά ΑΕΙ παράγουν σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα, τα οποία όμως δεν αξιοποιούνται επαρκώς στην πραγματική οικονομία. Πρώτο βήμα για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, η συμμετοχή της χώρας μας στο HEInnovate 2020»

Το HEInnovate είναι ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους, με στόχο τη σύνταξη μιας τελικής έκθεσης για τη χώρα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ΟΟΣΑ. Η έκθεση θα περιγράφει το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στα ελληνικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης και θα περιλαμβάνει προτάσεις πολιτικής για την ανάπτυξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στους τομείς αυτούς. Θα αναδειχθούν, επίσης, οι βέλτιστες πρακτικές που θα επιτρέψουν στα Ιδρύματα να συνδέσουν την ακαδημαϊκή έρευνα με την οικονομία, υπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τον κοινωνικό τους ρόλο.

Στη διαδικασία θα προσκληθούν να συμμετάσχουν όλα τα ελληνικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης και θα πλαισιωθούν από κοινωνικούς εταίρους και εμπειρογνώμονες. Μέσω του HEInnovate, τα ελληνικά Πανεπιστήμια θα αναδείξουν τις πρωτοβουλίες τους, θα λάβουν τεχνική υποστήριξη στη βελτίωση των δράσεών τους και θα εισέλθουν στη μεγάλη κοινότητα του HEInnovate, αναπτύσσοντας συνεργασία με Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης των χωρών που έχουν ήδη συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Ο κ. Διγαλάκης επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της συμμετοχής σ΄ αυτό το έργο που λειτουργεί ως εργαλείο για την κατανόηση και επισήμανση των ζητημάτων που απασχολούν τα ελληνικά Ιδρύματα, αλλά και ως ευκαιρία για ένταξή τους στην παγκόσμια κοινότητα των πανεπιστημίων που καινοτομούν και διακρίνονται. Ο Υφυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι είναι καιρός να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί η πολυετής ακαδημαϊκή και ερευνητική δραστηριότητα των ελληνικών Πανεπιστημίων με μεταφορά της γνώσης στην πραγματική οικονομία. Η συμμετοχή στο HEInnovate είναι ένα εξαιρετικά επωφελές στρατηγικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top