23-10-19 Βασίλης Διγαλάκης: Σημαίνων ο ρόλος της εκπαίδευσης στις σχέσεις Ελλάδας και Βρετανίας στη μετά – Brexit εποχή

Διγαλάκης Ναύπλιο

23-10-19 Βασίλης Διγαλάκης: Σημαίνων ο ρόλος της εκπαίδευσης στις σχέσεις Ελλάδας και Βρετανίας στη μετά – Brexit εποχή

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα και η Βρετανία θα διατηρήσουν τους ισχυρούς φιλικούς δεσμούς που τις συνδέουν και θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους στον τομέα της Εκπαίδευσης, διατύπωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, σε ομιλία του στο 3ο Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. Το Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο διεξήχθη στο Ναύπλιο από 17 έως 19 Οκτωβρίου και λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας των δύο χωρών και εμβάθυνσης των διμερών τους σχέσεων. Το συμπόσιο ήταν οργάνωση της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και του Βρετανικού Συμβουλίου.

Ο κ. Διγαλάκης ανέδειξε, με την ομιλία του, τη συμβολή της Παιδείας στη σύνδεση των δύο χωρών, καθώς Ελλάδα και Βρετανία μοιράζονται τα ίδια ανθρωπιστικά και εκπαιδευτικά ιδανικά και ανταλλάσσουν πολιτιστικά και μορφωτικά αγαθά. Επεσήμανε την ισχυρή παρουσία των Ελλήνων φοιτητών στη Βρετανία αλλά και τον δυναμικό ρόλο της ελληνικής ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας που δραστηριοποιείται στη χώρα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρούσα συγκυρία, στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ευχόμενος να έρθει η "επόμενη ημέρα" με όσον το δυνατόν ομαλότερο τρόπο, τόσο για την ίδια την Βρετανία, όσο και για την ελληνική κοινότητα που ζει, εργάζεται και σπουδάζει εκεί.

Περιέγραψε τον τομέα της εκπαίδευσης και της έρευνας ως έναν από τους δυναμικότερους αναπτυξιακούς τομείς. Πρόθεση της Ελλάδας είναι να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο και να ισχυροποιήσει τη θέση της στον παγκόσμιο και ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό χάρτη, ενισχύοντας την εξωστρέφεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και επιδιώκοντας διεθνείς συμπράξεις και συνεργασίες με καταξιωμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτό το πεδίο υπάρχουν πολλά περιθώρια, περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας με τη φίλη Βρετανία, γεγονός που μπορεί να εξελιχθεί αμοιβαία επωφελές.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου. Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, η είσοδος δικαστικών επιμελητών από τις 12:00 έως και τις 14:00, καθώς επίσης οι επείγουσες παραδόσεις ταχυμεταφορών (courier) για υπηρεσίες πρωτοκόλλου οι οποίες θα διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή υπαλλήλου του Κεντρικού Πρωτοκόλλου, έξω στην Πύλη τις ίδιες ώρες (12:00 – 14:00). Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top