14-06-19 ΥΠΠΕΘ: Και τώρα, απλά μαθήματα αριθμητικής

ipourgeio 400px

14-06-19 ΥΠΠΕΘ: Και τώρα, απλά μαθήματα αριθμητικής

Το Υπουργείο Παιδείας, χαιρετίζει την πρώτη, έστω και σιβυλλική, απάντηση που επιτέλους (!) έδωσε η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά την αναγκαιότητα των προσλήψεων στην εκπαίδευση. Υπάρχει, βέβαια, ένα μικρό εμπόδιο αφού προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα: Με τον κανόνα 1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), που ασμένως διακηρύσσει ο κ. Κ. Μητσοτάκης, οι μόνιμοι διορισμοί της Ειδικής Αγωγής (4.500 για το 2019-20) και της Γενικής Παιδείας (10.500 για το 2020-2022) σε πόσες αποχωρήσεις αντιστοιχούν;

Την απάντηση δίνει το γινόμενο των 15.000 προσλήψεων στην εκπαίδευση επί τον ιερό, για τη ΝΔ, αριθμό των πέντε προαπαιτούμενων αποχωρήσεων. Το οποίο σημαίνει ότι οι 15.000 προσλήψεις θα γίνουν εφόσον υπάρξουν 75.000 αποχωρήσεις. Με δεδομένο ότι ο μέσος ετήσιος αριθμός αποχωρήσεων κυμαίνεται γύρω στις 9.000 αυτό σημαίνει ότι οι προσλήψεις στην παιδεία, εάν και εφόσον γίνουν από τη ΝΔ, θα ολοκληρωθούν σε … 8,3 χρόνια. Και αυτό υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι σε αυτά τα επόμενα 8,3 χρόνια δεν θα γίνουν πανελλαδικές εξετάσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές, τα Σώματα Ασφαλείας, το Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και κάθε άλλη παραγωγική σχολή του Δημοσίου όπου η επιτυχία σε αυτές μεταφράζεται σε πρόσληψη.

Ουδείς λόγος βέβαια για τη δυνατότητα έστω και μίας πρόσληψης στην Υγεία, την Πρόνοια, την Καθαριότητα, την Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και φυσικά για όλα τα Υπουργεία. Από που λοιπόν θα προκύψουν οι 15.000 προσλήψεις στην Παιδεία ως το 2021-2022 αν δεν αποχωρήσουν 75.000 δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να τηρηθεί το 1:5; Θα μπορούσαν βέβαια οι επιπλέον απαιτούμενες αποχωρήσεις να προκύψουν από απολύσεις….

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-14.00.
Η είσοδος του κοινού ειδικά στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 10.00-14.00.
Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό.
Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr και της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mydocs.minedu.gov.gr

Η παρούσα τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top