5 ekdilep

05-11-18 Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα ΕΠΑΛ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση «Επιλέγω ΕΠΑΛ - ένα Λύκειο με προοπτική», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επαγγελματικής Εβδομάδας Δεξιοτήτων 2018 που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων στον φιλόξενο χώρο της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς που απηύθυναν η Γενική Διευθύντρια της Σχολής Ουρανία Καλατζή, ο Γενικός Διευθυντής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Joost Korte και η Πρέσβειρα της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων Όλγα Παπακυριακού.

Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, αρμόδια για την επαγγελματική εκπαίδευση, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στη νέα στρατηγική για την αναβάθμιση του Επαγγελματικού Λυκείου και παρουσίασε τα επόμενα βήματα και στόχους.

Κλείνοντας, η Υφυπουργός υπογράμμισε ότι «συνυπολογίζοντας τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας - έπειτα από 10 χρόνια προκλήσεων και προγραμμάτων λιτότητας», το Υπουργείο Παιδείας υιοθετεί «μια ολιστική προσέγγιση για την εθνική στρατηγική προοπτική».

Όπως επεσήμανε, «πυρηνικά σημεία της στρατηγικής αυτής είναι ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των αναγκών της αγοράς εργασίας, η αναβάθμιση της ποιότητας του προγράμματος σπουδών, η αύξηση της ελκυστικότητας, η προώθηση της χρήσης της μαθητείας και τέλος η ενίσχυση του ρόλου των μαθητών στην εκπαιδευτική́ διαδικασία».

Τον λόγο πήρε κατόπιν η προϊσταμένη της Εθνικής Μονάδας Erasmus+, ΙΚΥ Dr. Ειρήνη Ντρούτσα, η οποία παρουσίασε τους στόχους και την πορεία του προγράμματος.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», από καθηγητές και μαθητές των πιλοτικών σχολείων με συντονιστή της συζήτησης τον κ. Γ. Μπαφούνη από το 3ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου, και η παρουσίαση του Προγράμματος «Μεταλυκειακό Έτος - Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ» από εκπροσώπους σχολείων, εργοδότες και μαθητευόμενους με συντονίστρια της συζήτησης την κα Όλγα Καφετζοπούλου προϊσταμένη του τμήματος της Μαθητείας της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ.

Αμέσως μετά, η διοργάνωση έλαβε τα χαρακτηριστικά μιας γιορτής για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, με τον τόνο να δίνουν το μουσικό και το χορευτικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, Καισαριανής, Δραπετσώνας και Δάφνης προκαλώντας τον ενθουσιασμό των παρευρισκόμενων και αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τετράωρης διοργάνωσης, μαθητές και μαθήτριες παρουσίαζαν με ενθουσιασμό τη δουλειά τους, στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Σιβιτανιδείου. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν κατασκευές όπως 3D εκτυπωτές και μακέτες, να δοκιμάσουν εδέσματα παραγωγής των μαθητών/τριών, να θαυμάσουν κατασκευές των μαθητών όπως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο ποδήλατο, το σύστημα αντισεισμικής προστασίας αλλά και να παρακολουθήσουν τμήματα της εργαστηριακής εργασίας κλάδων όπως τα ιατρικά εργαστήρια.

Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν εποπτικά όργανα διδασκαλίας, πρότυπα έργα που παράγονται από τους μαθητές της Σχολής, αλλά και αντικείμενα από την μακρόχρονή της ιστορία, που εκτίθενται στον μουσειακό πολυχώρο του Ιδρύματος.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων . Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top