28-06-18 Ο Κ.Γαβρόγλου στη γιορτή των νεαρών μαθητών κρατουμένων στον Αυλώνα

DSC 0307

28-06-18 Ο Κ.Γαβρόγλου στη γιορτή των νεαρών μαθητών κρατουμένων στον Αυλώνα

Στην τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς του Γυμνασίου- Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα(Ε.Κ.Κ.Ν.Α) παρευρέθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.  

Ο κ. Γαβρόγλου συνεχάρη τους Διευθυντές του Δημοτικού Σχολείου Ε.Κ.Κ.Ν.Α κ. Νίκο Αρμένη και του Γυμνασίου- Λυκείου κ. Πέτρο Δαμιανό, τη Διοίκηση, το Προσωπικό  και τους εκπαιδευτικούς του καταστήματος κράτησης για το έργο τους και την πραγματοποίηση της πρωτότυπης μουσικοχορευτικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι μαθητές/-τριες του σχολείου με τη βοήθεια όλων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην αξιέπαινη προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων, οι οποίοι στηρίζουν το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία μέσα από προγράμματα υγείας, αγωγής, περιβάλλοντος και πολιτισμού που συμβάλλουν στη διαπαιδαγώγηση και προετοιμασία των νέων για αποκατάσταση και ομαλή επανένταξη στην κοινωνία.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι:

  • Έχουν ήδη ιδρυθεί Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Σ.Δ.Ε., Λύκειο (Γενικό και Επαγγελματικό), Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.), Δ.Ι.Ε.Κ. Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και τμήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε κάθε φυλακή της χώρας.
  • Είναι το πρώτο βήμα που υλοποιεί το Υπουργείο προκειμένου να γίνει πράξη ουσίας η εκπαίδευση για όλους τους κρατούμενους που το επιθυμούν, βάσει του εκπαιδευτικού επιπέδου στο οποίο ανήκουν.
  • Αναμένεται η τοποθέτηση Συντονιστών-Συμβούλων Εκπαίδευσης σε κάθε κατάστημα κράτησης και στο Ίδρυμα Αγωγής Αρένων Βόλου προκειμένου να υλοποιηθεί το δεύτερο στάδιο του εγχειρήματος, αυτό της λειτουργίας όσων δομών κριθούν απαραίτητα σε κάθε φυλακή ώστε να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες όσων κρατουμένων επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Ήδη η αναγκαία Υπουργική Απόφαση βρίσκεται στο τελικό στάδιο της έκδοσής της.
  • Είναι μια σπουδαία νομοθετική ρύθμιση που θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση στη φυλακή φτάνει να υποστηριχθεί από την οικογένεια των εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο ξεκίνησε και θα ολοκληρώσει τα βήματα εκείνα που είναι απαραίτητα νομοθετικά ώστε να παρέχουμε εκπαίδευση σε όλους τους κρατούμενους. Απομένει η εκπαιδευτική κοινότητα να υλοποιήσει το εν λόγω εγχείρημα, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια του Υπουργείου δηλώνοντας υποψηφιότητα προκειμένου να στελεχωθούν όλες οι δομές.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top