25-05-18 Συνάντηση του ΥΠΠΕΘ κ. Γαβρόγλου με τη Γαλλίδα υπουργό Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Βιντάλ

28 05 18 fr gr

28 05 18fr gavr

25-05-18 Συνάντηση του ΥΠΠΕΘ κ. Γαβρόγλου με τη Γαλλίδα υπουργό Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Βιντάλ

 Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου είχε σήμερα συνάντηση με τη Γαλλίδα υπουργό Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας καθηγήτρια Φρεντερίκ Βιντάλ. Η συνάντηση διεξήχθη στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΧΑΕ) που ολοκληρώνεται σήμερα στο Παρίσι.

Οι δύο Υπουργοί υπογράμμισαν την καλή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες σε ζητήματα εκπαίδευσης και πολιτισμού. Εστίασαν στην πρόταση της γαλλικής προεδρίας για τη στενότερη συνεργασία των πανεπιστημίων με τη μορφή «συνδεδεμένων πανεπιστημίων» ((Joint Universities). Συμφώνησαν ότι η πρόταση μπορεί να αλλάξει το τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη αφού θα φέρει πιο κοντά τα ιδρύματα και  θα τους προσδώσει νέο  δυναμισμό υπό την προϋπόθεση ότι  οι ροές προσωπικού και φοιτητών θα  είναι συνεχείς κι η διδασκαλία και η έρευνα θα είναι δίγλωσση. Στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν το ενδεχόμενο συμπράξεων ιδρυμάτων από τις δύο χώρες.

Ο κ, Γαβρόγλου σημείωσε ότι πέρα από την έρευνα που είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη, εξίσου κρίσιμη είναι και η ανάπτυξη των ανθρωπιστικών σπουδών. Εισηγήθηκε το κείμενο των Υπουργών να δίνει περισσότερο έμφαση στην απεξάρτηση των ΑΕΙ από κάθε είδους ισχύος και να θυμίζει ότι ζητούμενο είναι εναρμόνιση και όχι η ομογενοποίηση.

Τέλος, η κ.Βιντάλ αποδέχθηκε την πρόταση του κ.Γαβρόγλου να επισκεφθεί την Αθήνα και την από κοινού διοργάνωση ημερίδας  με ειδικούς από τις δύο πλευρές και στόχο συμπράξεις και στοχευμένες παρεμβάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα.    

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top