ΙΕΚ ΑΜΑΛΑΔΑΣ400 533

02-05-18 Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε ΙΕΚ και ΣΔΕ

Το Δημόσιο ΙΕΚ της Αμαλιάδας και το παράρτημα που λειτουργεί στα Λεχαινά επισκέφθηκε τη Δευτέρα 30/4 ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Ο κ. Μπαξεβανάκης συναντήθηκε και συζήτησε με τον Διευθυντή Δημήτρη Βουδούρη, με εκπαιδευτές και με τους καταρτιζόμενους. Στα Λεχαινά ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος και ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Λεχαινών Παναγιώτης Βατσής. Στη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε η εξαιρετική λειτουργία των τμημάτων που λειτουργούν και στις δύο πόλεις, καθώς και άψογη συνεργασία των δομών κατάρτισης με τους αντίστοιχους Δήμους Ήλιδας και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ενώ στα Λεχαινά επιβεβαιώθηκε η αρμονική συνύπαρξη του ΙΕΚ με το συστεγαζόμενο ΕΠΑΛ. Η επίσκεψη επιβεβαίωσε ότι η απόφαση του Υφυπουργού για τη λειτουργία των δύο ειδικοτήτων από φέτος στα Λεχαινά δικαιώθηκε από τις εξελίξεις και τη μεγάλη συμμετοχή των καταρτιζόμενων.

Στην Αμαλιάδα ο Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε και το τμήμα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου που ιδρύθηκε και λειτουργεί φέτος για πρώτη χρονιά στην Αμαλιάδα. Συναντήθηκε με τον Διευθυντή Δημήτρη Αγγελόπουλο, καθώς και με τους εκπαιδευόμενους και διαπίστωσε την καλή λειτουργία της νέας δομής. Ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στην προσπάθεια για τη στήριξη και την αναβάθμιση των δημόσιων δομών της μη τυπικής εκπαίδευσης. Κοινή ήταν η διαπίστωση όλων ότι η δημιουργία του ΣΔΕ στην Αμαλιάδα ήταν απόλυτα αναγκαία και εξαιρετικά χρήσιμη για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση που υπέγραψε ο ίδιος για τη λειτουργία από το νέο σχολικό έτος και νέων τμημάτων του ΣΔΕ σε Ζαχάρω και Βάρδα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Σας ενημερώνουμε, ότι για το διάστημα από τις 8-9-2023 έως και τις 16-9-2023, των Σαββάτων συμπεριλαμβανομένων, στο οποίο διενεργούνται εξετάσεις Ελλήνων του εξωτερικού και επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
1. Η είσοδος κοινού και επισκεπτών στο Υπουργείο απαγορεύεται από τις 8-9-2023 έως και τις 12-9-2023.
2. Για επείγουσες υποθέσεις – και μόνο κατόπιν ραντεβού – θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές.
3. Ειδικά για τις 15 και 16-9-2023 θα ισχύσει απόλυτη απαγόρευση εισόδου κοινού και επισκεπτών.
4. Επιτρέπεται η είσοδος των ταχυμεταφορέων μόνο για κατάθεση φακέλων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο.
Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top