27-04-18 Συναντήσεις Υποστήριξης Ψυχολόγων για το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.»

04 05 17epal

27-04-18 Συναντήσεις Υποστήριξης Ψυχολόγων για το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 24 και 25 Απριλίου οι συναντήσεις των ψυχολόγων που έχουν προσληφθεί στα ΕΠΑ.Λ. της χώρας με μέλη της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» - (ΜΝΑΕ), με σκοπό την καθοδήγηση και  υποστήριξή τους.

 Το πρόγραμμα ΜΝΑΕ ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2017 πιλοτικά σε εννέα ΕΠΑ.Λ. της χώρας και από τον Σεπτέμβριο 2018  θα επεκταθεί σε όλα τα ΕΠΑ.Λ. της επικράτειας.

Στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της ποιότητας στην επαγγελματική εκπαίδευση, ενίσχυση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας των μαθητών και βελτίωση της εικόνας του επαγγελματικού λυκείου στην κοινωνία μέσα από πολλαπλές παρεμβάσεις, όπως:  εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία, ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών, χρηματοδοτούμενα σχέδια δράσης (projects), εξοπλισμός των σχολείων με υποδομές τηλεδιάσκεψης, θεσμός Συμβούλου Καθηγητή και Συμβουλίου Τάξης, δικτύωση σχολείων κ.ά.

Επειδή η  ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών αποτελεί κομβική παρέμβαση στα σχολεία, από τον Φεβρουάριο του 2018 προσλήφθηκαν επιπλέον 101 ψυχολόγοι, με στόχο την ερχόμενη σχολική χρονιά να διπλασιαστεί ο αριθμός των ψυχολόγων που θα απασχοληθούν στα ΕΠΑ.Λ.

Η ενημέρωση - καθοδήγηση των ψυχολόγων υλοποιήθηκε από τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος ΜΝΑΕ,  ψυχολόγους κ. ‘Αννα Λαμπίδη και Μαρίνα Δεδούλη, αρμόδιες  για τον σχεδιασμό και υλοποίηση των συναντήσεων ενημέρωσης-καθοδήγησης των ψυχολόγων.

Την πρώτη ημέρα της συνάντησης (24 Απριλίου) προσήλθαν για ενημέρωση οι ψυχολόγοι που απασχολούνται σε ΕΠΑ.Λ. της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας,  Δυτικής Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου. Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης προσήλθαν οι ψυχολόγοι που απασχολούνται σε ΕΠΑ.Λ. της Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων στις αίθουσες του ισογείου «Jacqueline de Romilly»,  «Γαλάτεια Σαράντη» και «’Ελλη Παππά», από 09.00-15.00μμ.

Το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έχει χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο του 2023.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων 2021, δηλαδή έως και τις 12-7-2021 (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββάτων), η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας:
(i) απαγορεύεται στις 9 και 10/7/2021 για όλη τη διάρκεια της ημέρας
(ii) για τις υπόλοιπες ημέρες επιτρέπεται, αποκλειστικά και μόνο κατόπιν ραντεβού, από 12:00 έως 18:00. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top