02 02 18 0070

02-02-18 H τελετή βράβευσης και η εορταστική εκδήλωση για τα «40 χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση»

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά που βραβεύτηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «40 χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση» πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης και εορταστική εκδήλωση στις 31 Ιανουαρίου στο ΥΠΠΕΘ. Προβλήθηκαν τα βραβευμένα μαθητικά σποτ, ενώ εκτέθηκαν όλες οι αφίσες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. 

Επίσης παρουσιάστηκαν οι ψηφιακές δημιουργίες των φοιτητών του Τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας, εμπνευσμένες από τα 40 χρόνια Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης. Στην εκδήλωση έγινε σύντομη αναδρομή στην ιστορία του θεσμού από το στέλεχος του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης κ. Άλκηστη Πουλοπούλου και παρουσιάστηκε το δυναμικό του παρόν και οι προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον από την Προϊσταμένη του τμήματος κ. Σοφία Παπαδημητρίου. Ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης  δημιούργησε η παρουσία παλαιών στελεχών και συνεργατών της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους ξεναγήθηκαν από τον εικαστικό κ. Νίκο Έξαρχο στην έκθεση «Παιδεία τέχνας κατεργάζεται» που φιλοξενείται στους χώρους του Υπουργείου, με εικαστικές δημιουργίες αποφοίτων της ΑΣΚΤ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν εκ μέρους του Υπουργού ΠΕΘ κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο κ. Νικόλαος Τσαφταρίδης, συνεργάτης του Υπουργού και ο κ. Σπυρίδων Παρδάλης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠΠΕΘ.

Ο Υφυπουργός ΠΕΘ κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης απένειμε εύφημο μνεία στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κατερίνης. Για τις αφίσες, τα ραδιοφωνικά τους μηνύματα και τα τηλεοπτικά τους σποτ βραβεύτηκαν τα παρακάτω σχολεία: 5ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής, 2ο ΓΕΛ Αγρινίου, 13ο ΓΕΛ Λάρισας, Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών, Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου, Δημοτικό Σχολείο Βαρειάς Λέσβου, 1ο Γυμνάσιο  Βριλησσίων, Ιδιωτικό  Λύκειο «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» - Εκπαιδευτήρια Αντωνοπούλου, ΓΕΛ Αμφίκλειας, ΓΕΛ Πεύκων, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σουλίου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, 8ο Νηπιαγωγείο Νάουσας Ημαθίας, 133ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού Κοζάνης.

Βραβεία και ευφήμους μνείες απένειμαν η κ. Χριστίνα Καραϊτίδη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ. Νικόλαος Τσαφταρίδης, συνεργάτης του Υπουργού ΠΕΘ κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο κ. Θέμης Κοτσιφάκης, Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού ΠΕΘ κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, η κ. Μαρία Σφέτσα εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», τα μέλη ΔΕΠ από τμήματα ΜΜΕ και Πολιτισμικής Τεχνολογίας, κ. Γιάννης Σκοπετέας, κ. Ευαγγελία Κούρτη, κ. Σπύρος Σιάκας, κ. Ρωσσέτος Μετζητάκος και κ. Ελένη Μούρη, ο κ. Μιχάλης Σφακάκης, Πρόεδρος Γεν. Συμβουλίου Βιβλ/κών, ο κ. Νεκτάριος Κορδής, Αιρετός ΚΥΣΔΕ, ο κ. Nίκος Καμήλος εκ μέρους του European School Radio, ο κ. Νίκος Πιλάβιος, παλαιός συνεργάτης της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, η κ. Ελένη Αρχοντάκη, πρώην Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και τα παλαιά στελέχη κ. Σοφία Μαντουβάλου, κ. Μαρία Τσακίρη, κ. Γιώργος Σκεπάρνης και κ. Φώτης Γαρυφαλλάκης. Στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.

Δείτε τις βραβευμένες μαθητικές δημιουργίες:

http://i-create.gr/index.php/vravevmenes-dimiourgies/vraveumena-40-xronia-edutv

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

http://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/saranta-chronia-ekpedeftiki-tileorasi-diadrastiki-schesi-tous-mathites-video/

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top