29 09 17 MPAJEBANAKIS 550 400

29-09-17 Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη σε εκπαιδευτικές μονάδες της Καρδίτσας

Με εκπαιδευτικούς φορείς συναντήθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στην Καρδίτσα. Τον Υφυπουργό συνόδευαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ.κ. Σπύρος Λάππας, Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου και Παναγιώτα Βράντζα.

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Καρδίτσας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας και το Δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός παρευρέθηκε σε ανοικτή εκδήλωση στο Παυσίλυπο, στην οποία συμμετείχαν η Περιφερειακή Διευθύντρια  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Μιχάλης Παπανούσκας. Κατά την εκδήλωση ο κ. Υφυπουργός μίλησε με θέμα τις εξελίξεις στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ο κ. Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε στους Σοφάδες το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, το οποίο ιδρύθηκε από την παρούσα πολιτική ηγεσία, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) καθώς και το ΕΠΑ.Λ. Σοφάδων. Στη συνέχεια, ο κ. Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε το 2ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες καταλήγοντας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, όπου συνομίλησε με τους Διευθυντές όλων των Επαγγελματικών Λυκείων Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συνολική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, στις αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με την αναμόρφωση της δομής του Επαγγελματικού Λυκείου και τη διεύρυνση της πρόσβασης σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που έδωσε τη δυνατότητα σε αρκετούς αποφοίτους να μπουν ακόμα και σε σχολές υψηλής ζήτησης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υφυπουργός  στην καθολική εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας» που ξεκινά τον επόμενο μήνα  κι αφορά σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. να εισαχθούν ομαλά και με ασφάλεια στην αγορά εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και πιστοποίηση επιπέδου 5, βάσει του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.  

Ο κ. Μπαξεβανάκης σημείωσε ότι ο θεσμός αυτός σε συνδυασμό με τη συνολική αναβάθμιση των ΕΠΑ.Λ. θα ωφελήσει και στην τοπική ανάπτυξη, καθώς περισσότεροι απόφοιτοι θα επιλέγουν τομείς που παρέχουν ειδίκευση σε επαγγέλματα που χρειάζεται η τοπική κοινωνία.

Η περιοδεία του Υφυπουργού Δ. Μπαξεβανάκη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, το οποίο επαναλειτουργεί  με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, με την οποία απόφαση ανατράπηκε το καταστροφικό σχέδιο Αθηνά. Ο Υφυπουργός Παιδείας διαπίστωσε και εξήρε το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά η οποία γίνεται και στα τέσσερα τμήματα του ΤΕΙ που εδρεύουν στην Καρδίτσα.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Σας ενημερώνουμε, ότι για το διάστημα από τις 7/9/2021 έως και 30/9/2021, των Σαββάτων συμπεριλαμβανομένων, που διενεργούνται Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
1. Η είσοδος κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών στο Υπουργείο απαγορεύεται από τις 7 έως και τις 10/9/2021 και από τις 18 έως και τις 30/9/2021 για όλη τη διάρκεια της ημέρας.
2. Επιτρέπεται η είσοδος των ταχυμεταφορέων μόνο για κατάθεση φακέλων στο κεντρικό πρωτόκολλο.

Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top