rsz keramews gabro 30 08 17

30-08-17 Συνάντηση μιας ώρας Κ. Γαβρόγλου-  Ν. Κεραμέως  για το Νέο Λύκειο

Συνάντηση μιας ώρας είχε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου με την Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ της κ. Νίκη  Κεραμέως.

Την ενημέρωσε αναλυτικά για το σχέδιο της Κυβέρνησης που αφορά την αναβάθμιση του Λυκείου καθώς και για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Κ. Γαβρόγλου απάντησε στις ερωτήσεις που έθεσε η κ. Κεραμέως ώστε να μην υπάρχουν αδιευκρίνιστα σημεία επί του σχεδίου αλλά ζήτησε και τις απόψεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα συγκεκριμένα θέματα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε:

Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και την αναλυτική συζήτηση στο υπουργικό Συμβούλιο για την νέα δομή του Λυκείου επικοινώνησα με τους πολιτικούς αρχηγούς για να ενημερωθούν τα Κόμματα αναλυτικά πάνω στο σχέδιο που καταθέτουμε για δημόσια διαβούλευση.

Σήμερα είχα τη χαρά να συναντηθώ με την κυρία Κεραμέως η οποία είναι υπεύθυνη Τομεάρχης  Παιδείας της ΝΔ. Την ενημέρωσα αναλυτικά, νομίζω απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις ανεξάρτητα αν κανείς συμφωνεί με τις απαντήσεις ή όχι. Όπως καλά γνωρίζετε ο στόχος μας είναι η αναβάθμιση του Λυκείου και ο τρόπος με τον οποίον τα παιδιά του Λυκείου θα μπορούν να ξαναείναι στο σχολείο και το σχολείο θα μπορεί να παίζει τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό του ρόλο. Είναι μία συζήτηση δύσκολη και περίπλοκη. Είναι μία αρχή και με βάση αυτή την αρχή θα δούμε ενδεχόμενες βελτιώσεις και αντιπαραθέσεις.

Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

Ήρθα σήμερα να ακούσω τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση γιατί όπως καταλαβαίνετε το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες αντικρουόμενων δηλώσεων και ως προς τις προθέσεις της Κυβέρνησης. Άκουσα με προσοχή, έκανα πολλές ερωτήσεις σε σχέση με το σχέδιο το οποίο έχει δοθεί στην δημοσιότητα, διατηρούμε σοβαρότατες επιφυλάξεις σχετικά με το σχέδιο αυτό, θεωρούμε ότι πάρα πολλά σημεία είναι πολύ προβληματικά, χρήζουν διευκρίνισης,  χρήζουν προσεκτικότερης μελέτης, και σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε το Νομοσχέδιο προκειμένου να τοποθετηθούμε επ’ αυτού, ελπίζοντας βεβαίως κύριε Υπουργέ ότι μέχρι τότε, δεν θα έχουν αλλάξει εκ νέου οι προθέσεις της Κυβέρνησης και τελοσπάντων αναμένουμε να δούμε αν θα έχουν αλλάξει εκ νέου οι προθέσεις τη Κυβέρνησης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top