31 05 17synantisi1

31-05-17 Συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και Εθνικής Τράπεζας

Αλλάζει η εικόνα στα 834 Δημοτικά Σχολεία (μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια) που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, τόσο με την τροποποίηση των αναλυτικών ωρολογίων προγραμμάτων τους και την διεύρυνση της λειτουργίας τους σε Ολοήμερα (με Πληροφορική, Αγγλικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένη Γλώσσα, κλπ), όσο και με την τοποθέτηση 1.000 ελεγμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών που πρόσφερε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η Εθνική Τράπεζα και οι οποίοι έχουν ήδη διατεθεί σε αυτά τα σχολεία.  Ο εξοπλισμός θα  αξιοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο για τη διδασκαλία και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών περισσότερων από 10.000 μαθητών. 

Η συμφωνία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την Εθνική Τράπεζα επικυρώθηκε σε συνάντηση του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου στο Υπουργείο Παιδείας παρουσία διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου και της Εθνικής Τράπεζας.

Κατά τη συνάντηση, έγινε διεξοδική συζήτηση για τους τρόπους συνεργασίας δράσεων του Υπουργείου που μπορεί να ενισχύσει στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης η τράπεζα προς όφελος της εκπαίδευσης.

Αμέσως μετά, ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε: «Είχαμε τη χαρά ως Υπουργείο Παιδείας να δεχτούμε την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και να την ευχαριστήσουμε και από κοντά για την πρωτοβουλία της να παρέχει τεχνολογικές υποδομές σε πολλά σχολεία του τόπου μας. Το σημαντικό βέβαια ήταν ότι συζητήσαμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές συνεργασίας στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της Εθνικής Τράπεζας που ξέρουμε ότι  για τόσες δεκαετίες  έχει μια πολύ συστηματική και εξαιρετικά θετική παρουσία. Ευχαριστώ λοιπόν τη διοίκηση και τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας κι ελπίζουμε να είναι η πρώτη μιας σειράς μελλοντικών συνεργασιών».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Λεωνίδας Φραγκιαδάκης δήλωσε: «Η Εθνική Τράπεζα παραδοσιακά στηρίζει την εκπαίδευση και είναι μεγάλη μας χαρά που υποστηρίζουμε το συγκεκριμένο έργο Edulabs καθώς και τη χορηγία των 1000 ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία της  Περιφέρειας. Είμαστε αρωγοί στο να δημιουργήσει αυτή η χώρα πολίτες οι οποίοι θα είναι οικονομικά ενεργοί και καλά εκπαιδευμένοι για να συμμετέχουν στη νέα ψηφιακή κοινωνία».

Παράλληλα με την προσφορά στα 834 σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία  με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε και με τη χορηγική υποστήριξη του i-bank της Εθνικής Τράπεζας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία της δημιουργίας εργαστηρίων ανοικτών τεχνολογιών “Edulabs” σε σχολεία, με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών τους. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες που παρέχουν σε μαθητές και καθηγητές όλες τις κατάλληλες υποδομές, βασισμένες σε ανοικτές τεχνολογίες (open source), καθώς και ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ευχάριστο περιβάλλον, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην ψηφιακή εποχή και τα πολλά πλεονεκτήματά της στην εκπαίδευση. 

Τα Edulabs υποστηρίζουν 13-28 θέσεις μαθητών ανά αίθουσα και περιλαμβάνουν:

•             Rasberry Pi3 με λειτουργικό Linux για τις θέσεις μαθητών και laptop για τον καθηγητή

•             Διαδραστικό προβολέα τεχνολογίας ultra show throw

•             3D printer, 3D scanner και σετ ρομποτικής 

Συνολικά, κατά την περίοδο 2016-2018, θα δημιουργηθούν 22 Edulabs σε 17 από τα σχολεία ΣΔΙΤ όπου προβλέπονται αίθουσες πληροφορικής, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 5.000 μαθητές και καθηγητές να αξιοποιήσουν τις υποδομές τους. Ήδη η πρώτη φάση του έργου έχει ολοκληρωθεί και έχουν παραδοθεί τα πρώτα 10 Edulabs σε 8 σχολεία της Αττικής.

Οι νέες σχολικές μονάδες που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν με Edulabs:

1.            31ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας (λειτουργεί)

2.            3ο Γυμνάσιο-2ο Λύκειο Δήμου Κρωπίας (λειτουργεί)

3.            Δημοτικό Σχολείο Δήμου Κρωπίας (λειτουργεί)

4.            6ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Γέρακα (λειτουργεί)

5.            Τ.Ε.Ε. Δήμου Περιστερίου (λειτουργεί)

6.            Τ.Ε.Ε. Δήμου Κερατσινίου (λειτουργεί)

7.            Δημοτικό Σχολείο Δήμου Πεντέλης (λειτουργεί)

8.            42ο Γενικό Λύκειο Αθηνών (λειτουργεί)

9.            9ο Γυμνάσιο Αθηνών

10.          51ο Γυμνάσιο Αθηνών

11.          50ο Γενικό Λύκειο Αθηνών

12.          Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών

13.          ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου Αττικής

14.          ΤΕΕ-ΣΕΚ Μεγάρων

15.          Δημοτικό Σχολείο Ωρωπού

16.          Γυμνάσιο Ωρωπού

17.          1ο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο (Λουτρά Παλατζιάν)

31 05 17synantisi04

31 05 17synantisi02

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top