Θρησκευτική Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών

Με την παρ. 4 του άρθρου 6 του ν. 3512/2006 (Α΄264) όπως προστέθηκε με την παρ. 7 του άρθρου 350 του ν. 4957/2022 (Α΄141) στο Ν.Π.Ι.Δ. Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών συστήνεται «Θρησκευτική Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», η οποία είναι αρμόδια για τα θρησκευτικά θέματα.

Σκοπός της είναι να επικουρεί συμβουλευτικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου για την εκπλήρωση των σκοπών του, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 3512/2006 (Α΄264).

Αποτελείται από πέντε (5) μέλη με τους αναπληρωματικούς τους, με θητεία ενός έτους και συγκροτείται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ο Πρόεδρος. Τα μέλη της Θρησκευτικής Επιτροπής Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών είναι υποχρεωτικά μουσουλμάνοι που διαβιούν νόμιμα στην Αττική και προέρχονται από τις μουσουλμανικές κοινότητες της Αττικής. Έχουν την κατάλληλη εξειδίκευση σε ζητήματα μουσουλμανικής θρησκείας και ορθοπραξίας ώστε να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις και θρησκευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων.

Με την αρ.5/30.1.2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Ι.Δ. (131/τ. Υ.Ο.Δ.Δ./17.2.2023) συγκροτήθηκε Θρησκευτική Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών αποτελούμενη από τους κάτωθι:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

  1. ΜΟΧΑΜΕΝΤ (MOHAMED) ΕΛΖΑΧΑΜΠΙ (ALZAHABI)
  2. ΜΟYΧΑΜMΑΝΤ (MUHAMMAD) ΑΚΡΑΜ (AKRAM)
  3. ΑΜΠΝΤΕΛΡΑΧIΜ (AMPNTELRACHIM) ΑΜΠΝΤΕΛ ΣΑΓΙΕΝΤ (AMPNTEL SAGIENT)
  4. ΤΑΧΑ (TAHA) ΑΜΠΝΤΕΛΓΚΑΛΙΛ (ABDELGALIL)
  5. ΜΟYΧΑΜMΑΝΤ (MUHAMMAD) ΝΑΟΥΑΖ (NAWAZ)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

  1. ΜΟΧΑΜΕΝΤ (MOHAMED) ΕΛΣΑΜΙ (ELSHAMY)
  2. ΧΑΙTΑΜ (HITΗM) NAIM (NAIM)
  3. ΤΑΧΙΡ ΑΛΙ (TAHIR ALI) ΣAX (SHAH)
  4. ΜΟYΧΑΜMΑΝΤ (MUHAMMAD) ΝΑΟΥΑΖ (NAWAZ)
  5. ΜΟΥΝΤΑΣΣΙΡ (MUDASSIR) ΜΟΥΣΤΑΦΑ (MUSTAFA)  

Πρόεδρος της ορίζεται ο ΜΟΧΑΜΕΝΤ (MOHAMED) ΕΛΖΑΧΑΜΠΙ (ALZAHABI)

Η θητεία της ορίζεται για ένα έτος από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης συγκρότησης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top