Διοικητικό Συμβούλιο
(ΦΕΚ 668/τ. Υ.Ο.Δ.Δ./11.8.2021 & 1087/τ. Υ.Ο.Δ.Δ./24.11.2022)

 

Το νομικό πρόσωπο διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τριετή θητεία, η οποία δύναται να ανανεώνεται.

Στο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο τα πέντε μέλη είναι θεσμικοί εκπρόσωποι των δύο αρμόδιων Υπουργείων και του Δήμου Αθηναίων και επιλέγονται ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους, ενώ τα άλλα τέσσερα μέλη, εκπρόσωποι των μουσουλμάνων της Αττικής, είναι υποχρεωτικά μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από δύο εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, δύο εκπροσώπους του Δήμου Αθηναίων και τέσσερις εκπροσώπους των μουσουλμάνων της Αττικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ασχολείται αποκλειστικά με θέματα διοίκησης και διαχείρισης του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών. Για τα θρησκευτικά θέματα αρμόδια είναι η Θρησκευτική Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.

Τακτικά Μέλη:

 1. Κωνσταντίνος Πιτταδάκης, Πρόεδρος
 2. Βασιλική Σκλήρη
 3. Ελευθέριος Σκιαδάς
 4. Νικόλαος Καρανικόλας, Αντιπρόεδρος
 5. Βασιλική Κεραμίδα
 6. Εχάμπ (Ehab) Ελ Σαγιέντ (El Sayed)
 7. Χαλίντ (Khalid) Μπαντρ (Badr)
 8. Μοχάμαντ (Mohammad) Ασλάμ (Aslam)
 9. Ασίρ Χαιντέρ (Ashir Haider) Σαγιέντ (Syed)

Αναπληρωματικά Μέλη:

 1. Ελένη Κόλλια
 2. Σοφία Καραγιάννη
 3. Βασίλειος Κορομάντζος
 4. Ευάγγελος Γαβριελάτος
 5. Γεράσιμος-Αλέξανδρος Μαζαράκης
 6. Μουσταφά Σέτα (Moustafa Sheta)
 7. Ελσαγιέντ (Elsayed) Ρεφαγί (Refaey) Ελσαγιέντ (Elsayed)
 8. Γκουλάμ (Ghulam) Μουρταζά (Murtaza)
 9. Αττίκ (Attiq) Ουρ Ρέχμαν (Ur Rehman)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top