Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης

k pierrakakis 

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πληροφορικός και πολιτικός επιστήμονας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Λεόντειου Λυκείου Πατησίων (2001).

Το 2005 έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του ολοκληρώνοντας δύο κύκλους μεταπτυχιακών σπουδών στα πεδία της δημόσιας πολιτικής στο Harvard Kennedy School (M.Sc.- 2007) και της τεχνολογικής πολιτικής στο πανεπιστήμιο MIT (M.A. - 2009).

Το 2015 ανέλαβε Διευθυντής Ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού έρευνας και ανάλυσης «διαΝΕΟσις». Από τη θέση αυτή συντόνισε σειρά ερευνητικών ομάδων για την παραγωγή μελετών που είχαν ως κύριο αντικείμενο την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Νωρίτερα είχε εργαστεί σε ερευνητικά ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού πάνω σε θέματα που αφορούν στην ψηφιακή πολιτική.

Από το 2019 έως το 2023 υπηρέτησε ως Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της θητείας του το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο από το WITSA (Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας) για τις επιδόσεις του. Οι διακρίσεις αυτές αφορούσαν το συνολικό έργο του Υπουργείου (2021) και την εφαρμογή «myhealth» (2022). Ακόμα, το 2021 επελέγη Πρόεδρος της 9η Συνόδου του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ με θέμα τις νέες προοπτικές της τηλεργασίας και το 2020 έλαβε τιμητικό βραβείο για τη συμβολή του στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας από το British Computer Society.

Στις εθνικές εκλογές του 2023 εξελέγη Βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και ανέλαβε Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top