Mnimes banner PR

25-04-24 Επίσκεψη στη Χαλκίδα και τελετή βράβευσης διακριθέντων μαθητών στον μαθητικό διαγωνισμό «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022»

Στις 22-24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στη Χαλκίδα των είκοσι δύο (22) διακριθέντων/εισών μαθητών/τριών στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022», που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) σε συνεργασία με την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 ετών από τη Μικρασιατική τραγωδία.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου οι διακριθέντες μετά των συνοδών εκπαιδευτικών τους επισκέφθηκαν το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου τους υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και δέχθηκαν τις ευχές του. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μέντης, Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Μέλος της Επιτροπής και εκπρόσωποι του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Η εκπαιδευτική επίσκεψη των διακριθέντων στη Χαλκίδα ξεκίνησε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου.

Την Τρίτη 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών στη Χαλκίδα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσoστόμου, του Α’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Πετράκου, του Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεόκλητου Μέντη και εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

Μαθητές/τριες της Β’ και Γ’ τάξεως Γυμνασίου δημιούργησαν βίντεο, εμπνευσμένοι/ες από μία από τις παρακάτω προσωπικότητες, οι οποίες είτε γεννήθηκαν και ανατράφηκαν είτε ανέπτυξαν σημαντική δράση στη Μικρά Ασία και στον Πόντο: Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, Νεομάρτυς Αγία Ελένη της Σινώπης, Ηλίας Βενέζης και Φίλων Κτενίδης.

Απονεμήθηκαν πέντε (5) Βραβεία και τρεις (3) Τιμητικοί Έπαινοι, ως ακολούθως:

ΒΡΑΒΕΙΑ σε μαθητές/τριες των σχολείων:

  • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΥ
  • ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ σε μαθητές/τριες των σχολείων:

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ε. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ
  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  • 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΔΟΜΝΑ ΒΙΣΒΙΖΗ»

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά όλους/όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/ριες στον διαγωνισμό και συγχαίρει τους/τις διακριθέντες/είσες, τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν αποτελεσματικά την όλη προσπάθεια και ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών.

Ευχαριστεί, επίσης, για τη συνδιοργάνωση την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας για την αγαστή συνεργασία στην υλοποίηση του διαγωνισμού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Για το διάστημα από τις 30-05-2024 έως και τις 28-06-2024, των Σαββάτων συμπεριλαμβανομένων, που διενεργούνται Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Η είσοδος κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών στο ΥΠΑΙΘΑ απαγορεύεται για όλη τη διάρκεια της ημέρας, με εξαίρεση τα ραντεβού δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών για επείγουσες υποθέσεις, που θα πραγματοποιούνται μετά τις 11.00π.μ. και πριν τις 18.00μ.μ..

Η είσοδος των ταχυμεταφορέων θα επιτρέπεται μόνο προς το Κεντρικό Πρωτόκολλο του ΥΠΑΙΘΑ μετά τις 11:00 π.μ.

Ειδικά για τις 22-6-2024 θα ισχύσει η απόλυτη απαγόρευση εισόδου κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών για όλο το 24ωρο.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top